Regii României – Expoziție documentară la Biblioteca Județeană Brăila

0
37
Regii României - Expoziție documentară la Biblioteca Județeană Brăila

În perioada 8-23 aprilie, Secția Împrumut pentru Adulți a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila găzduiește expoziția documentară Regii României, realizată cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la nașterea primului rege al României Carol I.

Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen (n. 10 aprilie 1839, Sigmaringen – d. 27 septembrie 1914, Sinaia), a fost domnitorul Principatelor Unite Române, primul rege al României, membru şi preşedinte de onoare al Academiei Române din 15 septembrie 1867. Sub domnia sa de 48 ani, cea mai lungă din istoria ţării, România şi-a cucerit independenţa de stat, a devenit monarhie constituţională şi s-au pus bazele consolidării statului român modern. Carol I este considerat de majoritatea istoricilor cel mai mare om de stat al României, căci regimul politic pe care l-a promovat a asigurat dezvoltarea ţării noastre pe o linie democratică şi demararea unui amplu proces de modernizare a statului.

Întreaga domnie a lui Carol I s-a caracterizat printr-o remarcabilă stabilitate politică, cârmuind cu măsură şi modestie deasupra fracţiunilor şi partidelor politice. A fost un suveran serios şi protocolar, care nu a avut favoriţi, fiind meticulos şi exact în tot ce făcea, căutând să impună şi colaboratorilor săi acelaşi stil de activitate. Totodată, era un militar desăvârşit şi un politician abil, cu vederi liberale.

Expoziția este realizată de Silvia Iacob, bibliotecar.

Sursa: Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, Comp. Marketing și Promovare

Citește și articolul: “Îmbracă un copac cu haine pentru nevoiași” – Ediția de primăvară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.