Regina tăcerii – proiecţie de film KineDok la Muzeul de Artă Vizuală

Regina tăcerii – proiecţie de film KineDok la Muzeul de Artă Vizuală

49
0
DISTRIBUIȚI
Regina Tăcerii Kinedok

Regina tăcerii (Germania, Polonia, 2014); Regia: Agnieszka Zwiefka; Joi, 12 octombrie, ora 18:00 – Muzeul de Artă Vizuală Galaţi

Ceilalți copii îi spun ”nebuna”, însă Denisa Gabor nu e decât o fetiță romă de zece ani care, împreună cu părinții și cu alte familii de romi din România, s-au mutat undeva la marginea Wroclawului, în Polonia. Pentru că nu poate auzi, Denisa se confruntă zilnic cu agresiunea celorlalți copii. Părinții ei sunt complet în afara sistemului – nu au adresă fixă sau asigurare medicală – astfel încât durează ani buni până ce Denisa ajunge să fie consultată de un medic.

În ciuda dizabilității ce o împiedică să învețe să vorbească, Denisa rămâne un copil plin de viață care poate comunica cu cei din jur și care se bucură să danseze pe ritmul filmelor Bollywood de pe DVD-uri culese din gunoi, ritm pe care îl percepe în ciuda dizabilității. Regizoarea Agnieszka Zwiefka o urmărește pe Denisa pe parcursul câtorva anotimpuri, creând momente elaborate de cinema în care încearcă să vizualizeze viața interioară a fetiței, pornind de la muzica ei favorită.

Proiecţia de film va avea loc în cadrul KineDok, un program de distribuție alternativă de film documentar.

Citeşte şi articolul: Ştefan Bănica revine la Galaţi în Turneul Naţional ”Picat din Lună„

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.