Rezoluții pentru anul nou! Ce ar trebui să facă cu adevărat românii?

0
Rezoluții pentru anul nou

Listele cu rezoluții pentru anul nou sunt nenumărate și toate seamănă între ele. Mănâncă sănătos, du-te la sală, zâmbește, mergi la doctor…toate lucrurile pe care știm cu toții că NU o să se întâmple. Secretul unei liste scrise corect și de care chiar o să se țină cont se află adânc în sufletul fiecăruia. Este lucrul care ne diferențiază de ceilalți și de dorința lor de a face sport. Cu toții suntem români, în inimă și în suflet! Deci vă propunem lista noastră cu rezoluții pentru anul nou, neaoșe și pur românești, așa cum suntem noi!

1. Nu mai pariez la agențiile sportive

Probabil ați auzit de Google Trends și de ”topurile” lor de sfârșit de an în materie de căutări pe motorul de căutare cu același nume. Ei bine…în județele Galați și Brăila s-a înregistrat un mare interes în căutările de ”agenții sportive din apropiere”. Dragă tu, cel care citești asta. NU mai paria! NU te mai baza pe ”biletul ăla sigur”. Gândește-te la câți bani ai pierdut anul trecut și la câți ai câștigat, apoi fă diferența. Cu siguranță ai ieșit pe minus! Gândește-te ce ai fi putut face cu acei bani…gândește-te la câtă shaorma ai fi putut cumpăra! Stați..am zis cumva shaorma?

2. Nu mai mănânc shaorma!

Un alt an nu trece neobservat fără încă vreo shaormerie închisă din cauza gândacilor. Nu e nici prima, nici ultima și nu se întâmplă într-un singur oraș. Dar dacă gândacii nu sunt un motiv suficient pentru care ar trebui să te lași de shaorma, atunci gândește-te doar la calorii și la trendurile anului 2020. Shaorma nu mai e la modă. Încearcă un burger vegan care este oricum o alegere mult mai sănătoasă.

3. Renunț și la păcănele!

Chiar dacă nu mai ”bagi la pariuri”, trebuie să te abții și de la celelalte tentații bănești. Jocurile de noroc nu țin de noroc, încă nu ai înțeles? Funcționează la fel ca Facebook-ul, e un algoritm în spate știut doar de marele patron Zuckerberg sau Nea Gică. Și câteodată, la fel ca pe Facebook, mai primești un mesaj de la o tipă de 4 șeptari, dar realizezi că până la urmă este și ea doar o păcăleală.

4. Mă mut pe Instagram!

Dragi români, suntem cam în spate cu tehnologia! Un studiu a arătat cele mai populare site-uri de socializare pentru patria românească, iar pe primul loc este (nesurprinzător) Facebook-ul! Știm că mătușile și mamele nu vor aprecia creațiile artistice de pe Instagram care nu conțin poze cu minioni care țipă ”bună dimineața, vă urez căldură în suflete”, dar poate măcar își vor găsi inspirația la gătit. Instagramul este viitorul, și pentru multe branduri ar ajuta enorm dacă mai multă lume ar învăța să-l folosească! Deci, dă un search pe Insta pentru Adelina Pestrițu și învață de la ea ce înseamnă să fii ”influencer”.

5. Merg la vot!

Anul acesta, prezența la vot la alegerile prezidențiale a fost de 49,87%, foarte aproape de 50%. Însă dacă stai să analizezi aceste date, îți dai seama că doar APROAPE jumătate din populația României a fost la vot. Ce s-a întâmplat cu restul? În 2020 sunt alegerile locale și posibil, cele parlamentare. Mai țineți minte ce s-a întâmplat în 2016, la alegerile parlamentare trecute, când lumea nu a mers la vot? Nu lăsa asta să se întâmple din nou!

6. O susțin pe Simona Halep (și ceilalți sportivi români) indiferent de rezultat!

Pune-te în locul Simonei Halep sau al oricărui sportiv român plecat la campionate și olimpiade de afară, mândri că sunt români și-și reprezintă țara. Ai parte de susținere necondiționată din partea compatrioților tăi. Dar ceva se întâmplă în timpul meciului și pur și simplu…pierzi. Atunci aceiași oameni pentru care lupți să-i reprezinți și te-au încurajat la început încep să te critice. De ce? De ce nu se întâmplă la fel când câștigi? Tu cum te-ai simți? Dragi români, nu mai fiți critici! Susțineți toți oamenii care luptă să pună România cât mai sus în topuri internaționale și care au nevoie de suport necondiționat de acasă. Anul viitor se vor desfășura Jocurile Olimpice de Vară la Tokyo. Indiferent de rezultat, haideți să susținem sportivii români!

7. Nu conduc beat la volan!

Dacă trebuie să respecți rezoluția asta fiindcă ai antecedente în trecut, atunci locul tău nu este aici. Ar trebui să fi la secția de poliție. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, aproape 18% dintre accidentele mortale sunt cauzate de consumul de alcool, ceea ce situează Romania pe locul 9 în Europa și pe locul 29 în lume. Nu mai bine ne-am clasa atât de sus într-un alt top?

8. Nu mai scuip pe jos (semințe și altele)!

Se presupune că au trecut mai multe de 2020 de ani de evoluție a omenirii, în care ar fi trebuit să învățăm cum să ne comportăm într-o societate modernă. Însă pe la colțuri încă mai vezi vreun Homo erectus care scuipă pe jos. Nici nu ști ce-i mai scârbos, secreția salivară sau atunci când mănâncă și semințe.

9. Nu mai poluez natura!

Ceea ce duce și la a noua rezoluție în care sperăm să protejăm natura. Anul 2019 a fost unul extraordinar din punct de vedere a protejării mediului, cu multe campanii anti-defrișare, de curățare a oceanelor și a plajelor. Însă înainte de o campanie la scară globală, mai întâi trebuie acționat local. Începe prin a nu mai arunca gunoaie pe jos, ci doar la gunoi. Aruncă mucurile de țigară în spațiile special amenajate și gândește-te dacă copiii tăi mai au vreo șansă să trăiască pe această planetă dacă continui să poluezi.

10. Nu mai vorbesc romgleză, romspaniolă, romitaliană etc.!

Știu că ești un social butterfly foarte cult și inteligent și că engleza și limbile străine sunt cool, dar sunt cam 2010 cool. Au trecut 10 ani de când erai special dacă vorbeai o limbă străină. Haideți să renunțăm la sintagme precum Național Arena sau Roman Piața.

Aceasta este lista noastră cu rezoluții pentru anul nou, cu promisiuni pur românești. Acest articol este bineînțeles un pamflet și trebuie tratat ca atare! Sperăm că n-am ofensat pe nimeni!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.