ROBOGAL 2019 – expoziție de robotică educațională

0
robogal-expozitie-robotica-educationala

Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță Galați”, în colaborare cu Asociația “Galatzi 2020”, organizează expoziția „ROBOGAL 2019” – robotică educațională , manifestare care își propune să aducă în fața publicului gălățean lumea roboților realizați de mai mulți elevi din Galați, care activează în cadrul clubului „Sophia Science”. Vor fi expuși roboți cu diferite funcții educaționale, care vor putea fi văzuți “pe viu” de vizitatori începând cu ora 10.00.

Roboții expuși au fost realizați în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020 (POPAM). Având în vedere specificul zonei și rolul important pe care îl are comunitatea pescărească, copii și tinerii au fost chemați să găsească soluții inovative de dezvoltare durabilă valorizând tocmai acele resurse disponibile cu ajutorul tehnicii și tehnologiei.

Publicul va putea vedea un robot „pescar”, un robot „barcă”, un robot „pește” sau panouri solare, toate alcătuind un ecosistem inteligent la o scară mai mică, în care elementele și actorii implicați contribuie benefic la protejarea mediului înconjurător. De asemenea, va fi prezentat și un model de oraș-inteligent, cu un robot-lift nepoluant și un robot care udă plantele montate pe stațiile de autobuz.

Pentru copiii mai mari (și nu numai) va fi amenajată o masă de competiție în care mai mulți roboți vor avea de îndeplinit diferite activități. Și, pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, nu putea lipsi de la acest eveniment robotul-Moș Crăciun !

Expoziția de robotică educațională „ROBOGAL 2019” va fi deschisă la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță Galați” în data de 14 decembrie 2019. Programul de vizitare este în intervalul 09.00 – 17.00.

Te-ar putea interesa și Se deschide cea de a XV-a ediție a expoziției temporare „Vis de iarnă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.