Romanul ”Cel care mă așteaptă” – o poveste emblematică pentru destinul femeilor

0
77
Romanul ''Cel care mă așteaptă'' - o poveste emblematică pentru destinul femeilor

Povestea romanului “Cel care mă așteaptă” este una emblematică pentru destinul femeilor din Iran.

Evenimentele debutează în anul 1979, cu puțin timp înainte de revoluția iraniană și se concentrează asupra vieții unei femei obligate să se descurce singură, cu trei copii, într-un oraș dezbinat de conflicte politice și religioase, aflat într-o permanentă stare de instabilitate și nesiguranță. La vârsta adolescenței, protagonista romanului, Masumeh, se îndragostește de un tânăr. Deși relația lor este inocentă – cei doi abia dacă îndrăznesc să schimbe câteva priviri – iubirea îi este descoperită, iar ea ajunge să fie măritată cu forța.

Din fericire, se nimerește să aibă un soț care îi permite să-și continue studiile și care, spre deosebire de bărbații din propria ei familie, nu încearcă să-i controleze viața pas cu pas. Treptat, Masumeh descoperă că soțul ei are cu totul alte preocupări decât familia și că idealurile și obiectivele sale politice îi pun viața în pericol, forțând-o să trăiască într-o continuă stare de îngrijorare și neliniste.

Cartea va fi subiectul celei de a 2-a ediții a clubului de carte “Joie de livres”, club care își desfăsoară activitatea în Librăria Donaris și la care sunt invitați toți iubitorii de carte.

Str. Nicolae Bălcescu 26, bloc A4
Facebook: Librăria Donaris Galați
www.librariadonaris.ro

Află care sunt cele mai noi creme de protecție solară și unde se găsesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.