Școală de șoferi pentru persoanele cu handicap

0

Vasile Cristea, preşedintele Asociaţiei Sporting Club Galaţi, vrea ca fiecare şcoală de şoferi din România să aibă locuri pentru persoanele cu handicap locomotor

Asociaţia Sporting Club a înfiinţat, în Galaţi, o şcoală de şoferi pentru persoanele cu handicap locomotor. V-aţi gândit că n-are cine să se înscrie la cursuri? Ei bine, nu numai că are cine să vină, dar patru dintre cursanţi au şi absolvit deja, apoi au promovat examenele – la sală şi la traseu – iar acum sunt şoferi cu acte în regulă.

„Sunt puţine astfel de şcoli, în România, din păcate. Din câte ştiu eu, ar fi vorba despre încă vreo patru sau cinici, în afară de a noastră. Poate de aceea, la noi, la Galaţi, dintre cei patru absolvenţi, numai unul este din oraş. Ceilalţi sunt din judeţele Vrancea, Tulcea şi Buzău. Au venit până la noi, din cauză că în judeţele lor nu au şcoli”, a declarat Vasile Cristea, preşedintele Asociaţiei Sporting Club Galaţi.

Gălăţeanul – el însuşi persoană cu handicap locomotor şi şofer cu bogată experienţă – nu vrea însă ca şcoala sa să fie singura care oferă astfel de servicii. „Îmi doresc să obţinem o modificare legislativă, prin intermediul căreia fiecărei şcoli de şoferi să i se ceară, la reautorizare, să aibă măcar o maşină adaptată pentru persoanele cu handicap locomotor. Vor spune proprietarii de şcoli că nu sunt suficienţi cursanţi cu handicap încât să se justifice cumpărarea unei maşini adaptate? Nu-i nimic! Să facem în aşa fel încât aceste maşini să nu fie, musai, proprietatea şcolii. Legea permite ca maşinile să aparţină şi altor entităţi, iar şcolile doar să le închirieze”, a mai precizat Vasile Cristea.

 

articol preluat de pe viata-libera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.