Şcoala Gimnazială nr. 16 va fi modernizată cu fonduri europene

1
Şcoala Gimnazială nr. 16 modernizată

Astăzi a fost semnat un nou contract de finanțare europeană ce vizează lucrări de modernizare și reabilitare la Școala Gimnazială nr. 16 – Corp C1, în valoare totală de 2.030.160,80 lei cu TVA, din care contribuția de la bugetul local este de 600.000 de lei.

Principalele lucrări de intervenție sunt: instalare de panouri fotovoltaice; înlocuirea tâmplariei exterioare și interioare; termoizolarea pereților exteriori; reabilitarea aleilor și a zonei de teren de sport; amenajarea peisagistică; recompartimentarea grupului sanitar; placări cu faianță și gresie în grupurile saniare; înlocuirea parchetului din spațiile de învățământ; realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.

În plus, se vor asigura următoarele dotări: 32 calculatoare, 6 videoproiectoare, un display interactiv sau o tablă interactivă; două panouri informative pentru nevăzători; un info point door pentru persoanele cu dizabilități.
Perioada de implementare a proiectului este de 20 luni de la semnarea contractului de finanțare.

Școala Gimnazială nr.16 este situată în municipiul Galați, strada Arieșului, nr. 8, în zona Pieței Centrale. Clădirea școlii a fost construită în anul 1908. Reabilitarea și modernizarea Școlii gimnaziale nr. 16 din municipiul Galați este necesară pentru a crea celor aproximativ 390 persoane (elevi și personalul școlii), un mediu educațional care să ofere confort, siguranță și desfășurarea unui proces instructiv-educativ eficient.

Proiectul este finanțat în cadrul Axei prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban; Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității, Apel de proiecte nr. POR/2019/9/9.1/1/7regiuni. Proiectul Modernizare și Reabilitare Școala Gimnazială nr. 16 Corp C1 face parte din Strategia de Dezvoltare Locală, GAL-ul responsabil cu implementarea Strategiei fiind Asociația Grupul de Acțiune Locală STRATEGAL.

Primăria municipiului Galați continuă să atragă fonduri europene pentru modernizarea și dotarea unităților de învățământ, asigurând de la bugetul local sumele necesare pentru cofinanțarea proiectelor.

Te-ar putea interesa şi 15 noi staţii de încărcare pentru maşini electrice în Galați

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.