Din iulie se scumpesc biletele şi abonamentele Braicar

Din iulie se scumpesc biletele şi abonamentele Braicar

116
0
DISTRIBUIȚI
Din iulie se scumpesc biletele şi abonamentele Braicar

Cresc preţurile biletelor şi abonamentelor la operatorul de transport public de persoane, societatea “Braicar”. Principala modificare este o creştere de la 1,5 lei la 2 lei pe călătorie de la 1 iulie. De asemenea, un bilet de suprataxă se majorează de la 20 lei la 30 lei începând de luna viitoare. În ceea ce priveşte abonamentele lunare, aici situaţia se prezintă în felul următor. La transportul cu tramvaiul, cei care optează pentru un abonament în oraş (Vidin – Castanului) nu vor mai plăti 55 lei cum este acum, ci 65 lei; pentru abonamentul pe ruta Vidin – Combinat, tariful creşte de la 110 lei la 130 lei. Pentru Vidin – Lacu Sărat – abonamentul creşte de la 88 lei la 100 lei, iar pentru Castanului – Lacu Sărat, abonamentul se va mări de la 33 lei la 35 lei.

În ceea ce priveşte transportul cu autobuzul şi microbuzul, pentru un abonament în oraş (Vidin – Castanului), la fel ca la tramvai, acesta va creşte de la 55 lei pe lună la 65 lei. De asemenea, pentru tramvai şi autobuz în cazul beneficiarilor legilor speciale discutăm despre o creştere a abonamentelor de la 100 lei la 115 lei, în timp ce pentru elevi despre una de la 38 lei la 44 lei. Tot în acelaşi proiect de hotărâre aflăm că brăilenii care optează pentru transport cu toate vehiculele Braicar, abonamentul va creşte de la 110 lei la 130 lei, în timp ce tariful unui abonament social lunar pe tramvai sau autobuz (după caz) va creşte de la 50 lei la 58 lei.

În memoriul justificativ, ataşat proiectului şi semnat de conducerea “Braicar” se arată că tarifele nu au mai fost majorate din 2017. Tot ca o justificare, responsabilii societăţii au mai bifat şi creşterea salariului minim pe economie, precum şi alte măsuri de politică salarială care au condus implicit la cheltuielile cu personalul. Mai mult, aceştia au amintit şi o creştere importantă a cheltuielilor cu amortizarea după extinderea parcului auto, la pachet cu preluarea de noi trasee, ceea ce a condus şi la mărirea altor categorii de cheltuieli: carburanţi, energie, asigurări etc.

Citește tot articolul pe Obiectiv Vocea Brăilei

S-ar putea să te intereseze și: Unde poți mânca cea mai bună înghețată artizanală în Brăila și Galați

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.