Seară de Mai – festival-concurs de muzică folk la Brăila

0
Seară de Mai - festival-concurs de muzică folk la Brăila
Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociaţia Clubul de Turism „Proilavia” Brăila, vă invită vineri, 17 mai 2019, la cea de a X-a ediție a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”. Ediția din acest an, ca și precedenta, se va desfășura în aer liber, în curtea imobilului din strada Oituz nr.5 (fosta casă a armatorului grec Ianis Matukis), din Piața Poligon, începând cu ora 18:00. Manifestarea reunește tineri din Brăila care doresc să-și afirme potențialul artistic în domeniul creației și interpretării muzicii folk.
Concursul, structurat pe două categorii de vârstă, 9-14 ani și 15-25 ani, propune participanților interpretarea a două piese, la alegere, fie din repertoriul național și internațional, fie din repertoriul personal. Anul acesta şi-au manifestat interesul pentru concurs 30 de participanți la cele două categorii de vârstă însă, potrivit regulamentului festivalului, numărul competitorilor nu poate fi mai mare de 10 pentru fiecare categorie.
Preselecţia participanţilor înscrişi în competiţie are loc azi, 15 mai 2019, începând cu ora 17:00, la Casa Memorială “Petre Ștefănescu-Goangă” , iar vineri, de la ora 18.00, se va desfășura concursul pe cele două categorii de vârstă. În cadrul acestei ediţii, prestațiile concurenților înscriși în competiție vor fi analizate de un juriu format din Gabriel Lâlă, președintele Asociației Clubul de Turism “Proilavia”, Armanda Filipine, profesor la Palatul Copiilor și ziarist la jurnalul de cultură și informație “Brăila Chirei”, Iulia Adelina Mihai, profesor la Școala Gimanzială “Ecaterina Teodoroiu” și preot profesor Ioan Păvăloiu, dirijorul Corului Bărbătesc „Armonia” al Casei de Cultură a Municipiului Brăila.
Premierea câștigătorilor va avea loc, sâmbătă, 18 mai 2019, cu începere de la ora 18.30, în cadrul unei Gale a Laureaților, care va include, la final, un recital al Grupului Quantum, câștigătorul ediției a IX-a a Festivalului „Seară de Mai”, din anul 2018, grup format la Școala de Arte și Meserii „Vespasian Lungu”.
Câștigătorii fiecărei categorii vor primi diplome și premii. Marele premiu este o chitară electro-acustică Ibanez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.