Lansare și lectură – seria Andilandi de Sînziana Popescu – Librăria Donaris

Lansare și lectură – seria Andilandi de Sînziana Popescu – Librăria Donaris

17
0
DISTRIBUIȚI
Lansare și lectură - seria Andilandi de Sînziana Popescu - Librăria Donaris

Librăria Donaris Galați are plăcerea de a vă invita la evenimentul “Lansare și lectură seria Andilandi de Sînziana Popescu” organizat în colaborare cu Editura Nemira. Pe 18 mai, cu începere de la ora 12:00, la Librăria Donaris – Strada Nicolae Bălcescu nr. 26, bloc A4.

Andilandi – de Sînziana Popescu – este o serie fantasy care include șapte romane și un volum de povestiri și e inspirată din miturile românilor și din basmele noastre din bătrâni. Seria îi va purta pe cititori într-o lume fascinantă, populată de personaje mitologice românești readuse în actualitate, dar și de personaje moderne, cu care copiii se pot identifica cu mare ușurință.

Sînziana Popescu propune prin seria Andilandi niște povești sută la sută românești, basme contemporane în care filonul folcloric este foarte frumos adus în fața cititorilor. Ielelor, Căpcăunilor, Zmeilor, Strigoilor, Blajinilor, Balaurilor, Sânzienelor, Ursitoarelor, Calului Năzdrăvan și Solomonarilor li se alătură un personaj cu o semnificație cu totul specială – tăcuta și profunda Andilandi, Pasărea Măiastră. Ea asigură trecerea copiilor în lumea de basm, pe Celălalt Tărâm, unde suspansul și surprizele se țin lanț.

Fiecare roman din serie scoate la lumină personaje-cheie noi și fiecare dintre aceste povești este una cu morală, însă fără să fie moralizatoare. „Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm” și „Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana Vie” sunt primele două romane ale seriei Andilandi. „De fapt, m-am străduit să scriu niște basme moderne, pe înțelesul copiilor de azi, niște cărți care să le prezinte celor mici aventurile unor copii ca ei, ale unor copii obișnuiți, care ajung să pătrundă într-o lume neobișnuită, pe tărâmul basmelor noastre folclorice“, apune Sînziana Popescu

Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm. Trimis în vacanță la bunici, Vlad se simte abandonat de părinți, preocupați acum de venirea pe lume a unui nou membru, așa că fuge de acasă. Unde? În pădure, dar nu orice pădure, ci una fermecată: Pădurea Bogății de lângă Hoghiz. Acolo primește o misiune importantă: să o apere pe Andilandi, Pasărea Măiastră, de cei care vor să o fure prin tot felul de vicleșuguri. În peripețiile lui, Vlad întâlnește personaje care încearcă să-l împiedice să-și ducă misiunea la bun sfârșit – Strigoi, Iele, Zmei, Căpcâni sau Solomonari –, dar este și ajutat de prieteni buni, precum Calul Năzdrăvan, Blajinii, Uriașii și alții. Cheia reușitei se află, însă, numai în sufletul lui și va trebui s-o găsească singur.

O aventură fantastică și amuzantă a unui băiat de zece ani într-o lume de basm, proprie folclorului românesc, Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm este prima carte din seria ANDILANDI de Sînziana Popescu.

Volum distins cu Premiul „Asociației Scriitorilor din București” pentru 2009 și adaptat pentru radio în 2018 într-o mini-serie produsă de Teatrul Național Radiofonic, cu o distribuție de excepție. Cele patru episoade ale serialului au fost difuzate în premieră la Radio România Cultural, în decembrie 2018, iar primul episod a fost inclus și în cadrul proiectului de audiții pentru copii – „Teatru radiofonic în culori”, proiect inițiat de Teatrul Național Radiofonic.

Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana Vie. Vă mai amintiți de gemenii Andrei și Lucia? Ei bine, acum au împlinit deja zece ani, deci sunt pregătiți să pornească și ei în aventura vieții lor, la fel cum a făcut și Vlad, fratele mai mare. Unde? Pe Celălalt Tărâm, bineînțeles. Dar oare care dintre ei o fi copilul încercat, cel care are nevoie să privească în oglinda sufletului pentru a se vindeca și a o salva pe Andilandi? Vor reuși copiii să îndeplinească misiunea, deși le stau în cale Solomonarul Mar, Zmeoaicele, Strigoiul Iona sau Licurici-Păcălici? Vor primi din nou ajutorul Crăiesei albinelor, al simpaticilor Uriași sau al Sânzienelor?

În cel de-al doilea volum al seriei ANDILANDI, Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana Vie, Sînziana Popescu ne poartă din nou pe tărâmul fantastic al basmelor românești, imaginând o poveste care cu siguranță îi va fermeca pe toți cititorii.
Spor in toate!

Sînziana Popescu este o Pasăre Măiastră, care a ales să locuiască pe un Tărâm Fermecat ca să-i apere pe cititorii mici și mari de orice pericol, căci, în folclorul românesc, cum bine știți, Strigoii, Ielele, Zmeii, Căpcânii sau Solomonarii pândesc la fiecare colț și capăt de rând ca să atace bunul mers al lucrurilor. Până să înceapă această aventură, Sînziana Popescu a poposit și în teatru, iar piesele ei pentru copii au fost premiate, traduse și jucate pe scene mari în toată ţara sau la Teatrul Național Radiofonic. În afară de seria ANDILANDI, a scris şi cărți bogat ilustrate: Mașinuța curcubeu, Experimentul Martinel (Editura Pionier Press, 2018) și Pentru Petrică, iepurașul meu cu ochii roșii (Editura Pandora M, 2017).

Sînziana Popescu continuă să scrie cărți pentru copii, să țină ateliere și lecturi publice. Informații despre toată activitatea ei se găsesc pe www.andilandi.ro, la un click distanță de un zbor de poveste!

În copilărie nu trecea nicio zi fără să nu spun cuiva o poveste. Credeam cu tărie că oamenii au nevoie de povești la fel de mult cum au nevoie de aer, de hrană sau de căldura soarelui. Le spuneam povești prietenilor de la joacă sau colegilor de școală, transformându-i de multe ori în eroii unor realități inexistente. Le spuneam povești și părinților, mai ales când venea vorba de „performanțele” mele școlare, ori seara, înainte de culcare, concuram cu poveștile spuse de bunicii mei, reușind de multe ori să-i fac să adoarmă înaintea mea.

Citește și articolul: GIVEAWAY! Câștigă cartea lui Dan Luca “The 5 Am Revolution”

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.