Sfaturi de la ANRE dacă ai nelămuriri privind factura la curent sau gaze

1
Sfaturi de la ANRE dacă ai nelămuriri privind factura la curent sau gaze

Ești și tu printre cei care au nelămuriri cu privire la factura la curent sau gaze?

Agenția Națională a Reglementării din Energie (ANRE) oferă câteva sfaturi menite să vină în ajutorul românilor care au neclarități în privința facturilor primite la energia electrică.

epantofi.ro

Ce ar trebui să faci:

  • să te adresezi furnizorului care a emis factura pentru a cere clarificări. În situația în care furnizorul refuză să aducă clarificări, clientul poate apela la ajutorul celor de la ANRE, dar și la instanțele de judecată.

„În măsura în care apreciază că prin răspunsul formulat nu au fost aduse clarificările necesare, clientul final are posibilitatea să se adreseze ANRE sau altor instituții care au atribuții în acest sens, chiar și instanței de judecată”, spun reprezentanții ANRE.

  • clientul poate să încheie un contract cu furnizorul pentru citirea lunară a indexului.
  • să verfice dacă factura a fost emisă conform indexului pe care l-au trimis
  • să nu ignore notificările transmise de furnizorul de energie privind modificarea condițiilor contractuale, în special modificarea prețurilor/tarifelor.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) rămâne la dispoziţia clienţilor finali cu informaţii privind liberalizarea pieţelor de energie, procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale, precum şi facturarea energiei electrice şi a gazelor naturale, acordate prin intermediul liniilor telefonice de tip „Call-center”, ce pot fi apelate la numărul 0374554265 (telefon cu tarif normal în reţeaua Orange, apelabil din toate reţelele) şi la numărul 0219782 (telefon cu tarif normal în reţeaua Telekom, apelabil din toate reţelele).

Te-ar putea interesa și Unde poți face test Covid în Galați?

answear.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.