Sfaturi utile de la Geta Arhire pentru plante în sezonul rece

0
Sfaturi utile de la Geta Arhire pentru plante în sezonul rece

Bună! Geta Arhire este numele meu şi astăzi vă vorbesc din ’’hainele’’ unui florist profesionist, cu 20 de ani vechime în lumea florilor, o meserie care e şi grea şi frumoasă.

Suntem în plin sezon de toamnă-iarnă şi trebuie să ştiţi că acum e timpul pentru ceva mai multă atenţie asupra plantelor care ne înfrumuseţează viaţa şi casa. Este necesar să ştiţi că acum puteţi schimba ghivecele. Acum e timpul să faceţi “cosmetica” plantei, adică să tăiaţi vârfurile uscate sau galbene şi să îndepărtaţi frunzele negre. După ce faceţi aceste lucruri ajutaţi plantele să respire uşor, iar dacă veţi folosi şi spray-uri de luciu le veţi oferi şi hidratarea necesară.

Dacă aţi scăpat din vedere să schimbaţi ghivecele la timp, nu vă faceţi griji, operaţiunea se poate face şi în primăvară, fără ca planta să aibă de suferit, pentru că în sezonul rece creşterea nu este semnificativă.

Un alt aspect foarte, foarte important este acela al udării plantelor. Foarte mulţi greşesc la această operaţiune. Logic, plantele nu consumă pe perioada rece apă la fel ca în perioada caldă şi atunci noi trebuie să ne adaptăm. Concluzia este: mai puţină apă şi mai rar, la 2-3 săptămâni o cană cu apă.

Acestea fiind zise în ceea ce ţine de plante şi flori tăiate în varietatea lor, au secretele lor şi necesită atenţie. Un buchet bine echilibrat, coloristic şi texturat corect va fi întotdeauna apreciat. Dar acest capitol este foarte ’’stufos’’ şi o să-l aprofundăm pe viitor.
O toamnă minunată, cât a mai rămas din ea şi yeeeey… vin sărbătorile, vin sărbătorile!

Cu respect, floristul dumneavoastră preferat,
Flori cu suflet Lotus by Geta Arhire, maestru florist absolvent

Fii la curent cu toate noutăţile din oraşul tău la un click distanţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.