Ce simbolizează sigiliul orașului Galați: despre istorie și actualitate

0
786
Ce simbolizează noul sigiliu al orașului Galați: despre istorie și actualitate

Pe 9 octombrie a avut loc inaugurarea unui nou monument al orașului Galați, iar părerile și reacțiile cetățeniilor au fost împărțite. Sigiliu se află la intrarea în oraș dinspre Brăila, în sensul giratoriu. Monumentul este realizat din oțel și are un diametru de 4 metri.

Dar ce simbolizează de fapt această emblemă? Ei bine, noul monument al orașuluieste de fapt cel mai vechi sigiliu al Galațiului, din secolul al cincisprezecelea. Pe atunci, era singurul cel mai mare al Moldovei și se bucura de prosperitate, datorită comerțului și a navigației. De aici și simbolul celor doi pești, care amintesc de meșteșugul pescarilor și a portului Galați. Emblema mai poartă și denumirea de ”Sigiliul lui Petru Rareș”.

Noul monument al orașului Galați este o comemorare a trecutului și a începutului orașului Galați. Desigur, în contextul actual al orașului, unde nu navigația mai este preocuparea de bază a gălățenilor, sigiliul poate părea nepotrivit. Însă trebuie să apreciem valoarea trecutului și să-l privim ca pe un simbol al altor vremuri. În timp, poate sigiliul va avea aceeași semnificație ca pe vremuri, dacă Galațiul va deveni, din nou, un oraș-port important.

Ce părere aveți despre această emblemă?

Citește și despre viitorul orașului. Știai că Primăria municipiului Galați face încă un pas în direcția ”Smart City”?

Sursa foto: Primăria Municipiului Galați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.