Iată ce spun experții despre siguranța cartierelor din orașul Brăila

0

Siguranța cartierelor din orașul Brăila primează atunci când tinerii iau decizia de a achiziționa o locuință. Atunci când vorbim de achiziții din piața imobiliară în Brăila, trebuie să ne gândim la aspectele care contează atunci când luăm decizia de a intra în posesia unui imobil.

Cât de sigure sunt cartierele din orașul Brăila

Conform studiilor efectuate de storia.ro în colaborare cu D&D Research, siguranța cartierelor din orașul Brăila situează pe primul loc cartierul Tineretului. Aflat în apropierea principalei artere care străbate orașul, Calea Călărașilor, acestei cartier este sigur prin prezența scăzută a evenimetelor de tip infracțional. Acesta a obținut un punctaj de 93,75, în baza celor 23 de respondenți intervievați. La polul opus al clasamentului se situează cartierul Lacu Dulce. Aici, pe baza răspunsurilor a 125 persoane. Punctajul obținut de acest cartier în topul ce privește siguranța cartierelor din orașul Brăila este de 29,09. La jumătatea clasamentului privitor la siguranța cartierelor din orașul Brăila se află cartierul Hristo Botev. Cei 18 respondenți au clasat pe locul 16, din totalul celor 32, cartierul Hristo Botev ca grad de siguranță.

Cât de liniștite sunt cartierele brăilene

Pe primul loc în topul celor mai liniștite cartiere din orașul Brăila se află cartierul Pisc. Aici, studiul efectuat de storia.ro în colaborare cu D&D Research în baza răspunsurilor a 35 de persoane, a atribuit acestui cartier un punctaj de 70,69. Deși se află pe primul loc al celor mai liniștite cartiere din oraș, cartierul Pisc nu stă deloc bine la capitolul recreere. Lipsa spațiilor verzi și a locurilor special amenajate pentru petrecerea timpului liber, au dus cartierul Pisc pe unul din ultimile locuri. Astfel acest cartier a obținut un punctaj de 22,41 în baza celor 35 de respondenți. Rămânem la capitolul cartierelor liniștite din Brăila și întâlnim pe ultimul loc al clasamentului același cartier Lacu Dulce. Din păcate, acest cartier se află pe ultimul loc și atunci când vine vorba de facilități educaționale. Prezența a doar două școli cu capacitate clar insuficientă, au făcut cartierul Lacu Dulce să obțină doar 24,76 puncte în acest clasament.

Costul general al vieții în cartierele din orașul Brăila

Pe lângă siguranța cartierelor din orașul Brăila și costul general al vieții poate influența decizia de a achiziționa o proprietate. Cel mai ridicat cost general al vieții se pare că există în cartierul Independenței. 35 de respondenți au clasat pe primul loc acest cartier care a obținut un punctaj de 63,39. Acest costeste influențat de ap

ropierea acestui cartier de centru orașului Brăila. Din nou, la polul opus al clasamentului se află cartierul Lacu Dulce. Nivelul de trai scăzut al locuitorilor acestui cartier a influențat punctajul de doar 29,33. Acesta a fost obținut în baza răspunsurilor celor 125 de persoane intervievate.

Existența spațiilor de recreere

Hipodrom este unul din cele mai privilegiate cartiere atunci ne gândim la existența spațiilor de recreere. Aflat pe primul loc, cu un punctaj de 70,63, cartierul Hipodrom este avantajat de situarea sa în apropierea celui mai mare parc din Brăila, Parcul Monument. Poziționarea lângă acesta, face ca Hipodrom să se afle pe locurile fruntașe atunci când vine vorba de calitatea aerului. Și la capitolele facilități medicale și facilități educaționale cartierul Hipodrom se situează pe locuri demne de luat în calcul. Prezența în cartier a Spitalului Județean din Brăila, Aripa B, prezența celei mai renumite școli generale din oraș, Șcaoala Numărul 23 Mihai Eminescu și prezența Liceului Pedagogic D.P.Perpessicius, situează cartierul Hipodrom pe aceste locuri. Din nefericire, din nou, la polul opus regăsim cartierul Lacu Dulce. Deși aici există un parc cu multe spații verzi, acesta nu este deloc îngrijit și se află destul de departe de ultimile blocuri construite, ceea ce îngreunează accesul.

Mijloace de transport accesibile din cartierele orașului Brăila

Pe primul loc la accesibilitatea mijloacelor de transport se află cartierul Tineretului cu un punctaj de 96,88, urmat îndeaproape de cartierul Viziru 2, cu un punctaj de 91, 67 și de cartierul Școlilor cu un punctaj de 78,19. Mijloacele de transport fac legătura cu majoritatea punctelor de atracție din oraș și cu cele mai des vizitate cartiere. La coada clasamentului întâlnim cartierele Centru Vechi,Centura și Lacu Dulce.

Din topul orașelor din România, Brăila a fost situată pe poziția 39 din 41. Acces top are la baza cercetări efectuate care au inclus categorii precum Siguranță, facilități medicale, curățenie, liniște, magazine și restaurante, transport, costul general al vieții, calitatea aerului, recreere sau facilități educaționale. Media notelor obținute este de 54,39/100.

Tu știai cât de sigur este cartierul în care locuiești? Consideri relevante informațiile care au rezultat în baza acestui studiu?

Citește și: Vezi aici lista de farmacii non stop deschise în Brăila

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.