Încep primele teste ale sistemului de avertizare a populației RO-ALERT

0
Încep primele teste ale sistemului de avertizare a populației RO-ALERT
Începând de luna aceasta, vor avea loc testări în vederea implementării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență RO-ALERT. Practic, în zonele unde se vor realiza verificările, pe terminalele conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă din România vor apărea notificări cu mesajul – „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT”.
Asigurăm cetățenii că aceste testări sunt absolut necesare și apelăm la înțelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat.

În etapa ulterioară, IGSU va stabili tipurile de risc și nivelurile de gravitate ale evenimentelor pentru care va fi utilizată aplicația. De asemenea, se vor căuta soluții tehnice pentru integrarea aplicației cu celelalte sisteme informatice utilizate de către autoritățile care emit avertizări.

Sistemul de avertizare a populației „RO-ALERT”, care urmează să fie implementat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale și al operatorilor de telefonie mobila, va permite informarea rapidă a cetăţenilor aflaţi în zonele cu risc major de dezastre, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurării autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

S-ar putea să te intereseze şi articolul  Modificare la CFR Călători – noul Mers al Trenurilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.