Caravana SMURD organizează cursuri de prim ajutor în Tecuci şi Galaţi

Caravana SMURD organizează cursuri de prim ajutor în Tecuci şi Galaţi

358
0
DISTRIBUIȚI
Caravana SMURD organizează cursuri de prim ajutor în Tecuci şi Galaţi

Caravana SMURD „Fii pregătit” organizează cursuri de instruire pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență în toată țara în 2017. Proiectul este inițiat de Fundaţia pentru S.M.U.R.D. şi susținut financiar de Fundația Vodafone România cu 400.000 de euro.

Caravana constă ȋn deplasarea unui centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Caravana SMURD „Fii pregătit” va ajunge sâmbătă, 4 noiembrie – în Tecuci şi duminică, 5 noiembrie – în Galaţi. Participarea este gratuită. Pentru înscrieri completaţi formularul: http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/

„Există situații limită, când avem la dispoziție câteva secunde pentru a lua decizii. În acele momente viteza de reacție și soluțiile alese pot salva vieți. Fie că vorbim de incendii, inundații, cutremure sau accidente, avem șanse mult mai mari să facem față dezastrelor dacă suntem instruiți. Este motivul pentru care am ales să ne implicăm în programe care învață populația cum să reacționeze în situații dificile”, a spus Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

„Dezastrele afectează toate segmentele de populație, dar nu pe toată lumea în mod egal. UNICEF estimează că în jur de 50-60 la sută dintre cei afectați de un dezastru sunt copii. Este important ca această campanie să se adreseze în principal copiilor, deoarece aceştia își pot influența în mod pozitiv părinții prin ceea ce învață. Studiile au arătat că un copil care a trecut printr-un astfel de program educativ este mai puțin afectat în cazul în care trăieşte pe viu un dezastru”, a declarat dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD.

Caravana „Fii pregătit” va pleca din Cluj Napoca și va parcurge întreaga țară, oprindu-se atât în marile orașe, cât și în zonele rurale. Cursurile oferite în fiecare localitate vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii etc. – şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face față. Participanții vor putea urmări filme realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență şi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar cursul va conţine si o parte practică interactivă, ȋn care vor fi prezentate măsurile de prim-ajutor de către un paramedic SMURD, precum și demonstrații de stingere a incendiilor.

Cursurile de instruire medicală se adresează atât populaţiei, cât şi profesioniştilor din cadrul sistemului de urgenţă și sunt susţinute de formatori specializaţi, angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Sursa: Fundaţia pentru SMURD

Citeşte şi articolul Vrei să faci o diferenţă în Galaţi? Meet JCI – new member wanted

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.