Spălarea mașinii pe domeniul public îți aduce o amendă de 500 de lei

0
996

Spălarea mașinii pe domeniul public: pe stradă, pe marginea drumului, în fața casei sunt interzise prin lege. Mulți români aleg tot mai des să își spele mașina în locurile publice în detrmimentul spălătoriilor self service, însă îi poate aștepta o amendă de până la 500 de lei dacă sunt prinși. 

Sancționarea în cazul spălării maşinii pe domeniul public
Dacă nu știai, economisirea a câtorva lei, spălând mașina în locuri publice în detrimentul spălătoriilor self service, îți va aduce o amendă de 500 de lei.
Interdicția de a spăla mașina pe domeniul public este prevăzută într-o Hotărâre din 2010, care se referă la menținerea curățeniei pe domeniul public. Potrivit acesteia este interzisă și se consideră contravenție, răspândirea sau deversarea directă pe sol (domeniul public ori în locuri publice, terenuri virane, spații verzi, etc.) a apelor uzate menajere, a celor de la spălarea balcoanelor și teraselor, de la cișmelele imobilelor, precum și a celor rezultate din spălatul mașinilor de orice tip”.
Persoanele fizice care aleg totuși să își spele mașina pe domeniul public, riscă o amendă curpinsă între 200 și 500 de lei, iar în cazul persoanelor juridice este și mai drastică, riscă o amendă curpinsă între 300-1000 de lei.

Spălătoriile de tip self-service sunt soluția
Dacă totuși dorești să economisești ceva bani, spălându-ți singur mașina, poți apela la spălătoriile de tip self service din Galați sau Brăila, iar costurile vor fi ceva mai reduce decât în cazul spălătoriilor clasice.
Iată o listă spălătoriilor de tip self-service din Galați și Brăila la care poți apel atunci când vrei să îți speli mațina:

B’wash Galați – spălătorie auto self-service deschisă non stop situată pe  Bulevardul George Coșbuc 257, în curtea de la Vinalcool. Aici, va trebui să îți faci un card care costă 2,5 lei, pe care îl poți alimenta de fiecare dată. Iată și prețurile serviciilor: 2.5 RON = 2 minute spălare cu presiune / spumă activă / clătire cu ceară / limpezire cu apă cosmotică, 3 RON = 6 minute pentru aspirato, 3 RON = 2 minute pentru parfum, 3 RON = 3 minute pentru soluție de cauciuc, 3 RON = 5 minute de aer comprimat;

Self Service Lukoil Galați – situată pe bulevardul Milcov, nr. 64 în cadrul benzinăriei Lukoil. Aici, un jeton costă 2,9 lei echivalentul a două minute, iar pentru o spălare vei avea nevoie de cel puțin 3 jetoane.

Spalatorie Auto Self Service Galați -situată pe DN26 ieșirea Galați spre Vânători, zona Metro. Aici, poți să îți personalizei modul de spălare, iar un timp de maxim 5 minute este suficient pentru o spălare completă exteriorului. Pretul pentru 2.5 minute este de 3 lei.

Car Wash Brăila – spălătorie auto self-service este situată Șoseaua Râmnicu Sărat. Spălătoria este deschisă non stop și vine în întâmpinarea clienților cu toată aparatura necesara pentru spălarea mașinii în condiții optime. 4 jetoane îți sunt necesare pentru: prespălare cu detergent, spălare/clătire,ceară, clătire cu apă osmozată. Prețul a 4 jetoane este de 10 lei.

Spălătorie Auto Self Service Băila, jetPOINT Brăila spălătoria auto este deschisă 24 din 24 și este situată în Brăila pe șoseaua Baldovinești nr. 16. Mai poți găsi o altă spălătorie jetPOINT în Brăila, pe Șoseaua de Centură, nr.8.

Nu risca spălarea mașinii pe domeniul public pentru că amenda este substanțială. Alege spălătoriile de tip self service. Vei economisi ceva bani și totul este safe.
Tu ce spălătorii de tip self service mai știi?

Citește și: Singura spălătorie din Galați care te scapă de statul la coadă!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.