Faci sport? Suplimentele nutritive sunt necesare

Faci sport? Suplimentele nutritive sunt necesare

59
0
DISTRIBUIȚI
suplimente nutritive

De ce suplimente nutritive? Pentru că alimentaţia obişnuită este, de obicei, insuficientă în raport cu cerinţele corpului: sport, slăbire, stres, diverse tulburări hormonale şi metabolice, odihnă. Pe lângă faptul că alimentele sunt pur şi simplu foarte sărace în principii nutritive, corpul nostru trăieşte într-un mediu foarte diferit de cel optim. Suplimentele se pot folosi în scop terapeutic, ca tratament sau ca ajutor pe lângă tratamentul clasic, în aproape toate bolile şi afecţiunile cunoscute.

Ideal este să te documentezi asupra necesarului de suplimente şi să te consulţi cu antrenorul tău, asupra suplimentelor pe care îţi permiţi să le cumperi, a efectelor, dozelor şi modului de folosire înainte să te trezeşti cu ele pe masă întrebându-te cum să le iei.

În funcţie de datele tale personale şi de obiective îţi alcătuieşti dieta. Aceasta trebuie completată apoi cu suplimente. Totdeauna se porneşte de la necesar şi de la ceea ce putem acoperi prin alimentaţia obişnuită, apoi se completează cu suplimente. Folosirea lor în locul unei alimentaţii echilibrate este greşită. Cum ar fi, de exemplu, înlocuirea meselor cu batoane proteice. Totuşi, suplimentele nutritive bine alese pot compensa în mare măsură o dietă dezechilibrată şi pot ajuta la prevenirea unor boli.

Înainte de începerea oricărui program de nutriţie sau sport este recomandat un control medical cât mai amănunţit, inclusiv analize medicale.

Mircea Moraru, personal trainer

Citeşte şi articolul Spinning – mişcare, distracţie, energie şi pedalat nebuneşte

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.