Prea mulți sportivi și prea puține stadioane în Galați

0
35
Prea mulți sportivi și prea puține stadioane în Galați

Din lista cu probleme ale orașului, recunoaștem și lipsa unor stadioane în Galați, locuri unde sportivii noștri, de toate vârstele se pot antrena sau pregăti.
Stadioanele rămase în oraș sunt lăsate în paragină, aproape dărâmându-se.

Stadionul Dunărea

Să începem cu Stadionul Dunărea, cel mai mare dintre puținele stadioane în Galați, care în ultimii ani a devenit mai mult un loc pentru concerte. Nu că ar fi un lucru rău, dar aceste concerte, au afectat serios suprafața stadionului. Dacă înainte măcar mai puteai juca un meci fără să te împiedici, acum stadionul are multe denivelări. Pista de atletism este cel mai tragic lucru. Odată a fost locul unde sute de elevi tineri cu speranțe se antrenau pentru a deveni cei mai buni. Acum, nici speranțe nu mai au. Pista de atletism se inundă la fiecare ploaie și nu este deloc amenajate. Vestiarele există, dar nu sunt deloc sanitare, tribunele nici ele nu mai sunt bune nici măcar pentru concerte, deoarece se dărâmă. Autoritățiile promit renovarea doar pentru pista de atletism, însă nu există o dată precisă. Pentru întreg stadionul, încă nu există nici măcar un proiect.

Sala Sporturilor

Nu se poate încadra la ”stadioane în Galați”, însă Sala Sporturilor este un loc unde se desfășoară multe activități și meciuri sportive. Dar știați că nu are autorizație pentru incendiu? Asta pentru că, în urma mai multor controale, cei de la ISU au stabilit că Sala Sporturilor încă nu îndeplinește toate condițiile de siguranță. Sperăm ca în următorii ani, autoritățiile să descopere probleme ce împiedică obținerea certificatului ISU.

Stadionul Portul Roșu

Dacă ai fost student în ultimii ani în Galați, la oricare dintre facultățile ”Universității Dunărea de Jos”, știi că orele opționale de educație fizică se desfășoară în anotimpul călduros afară. O idee foarte bună, însă păcat că nu există loc pentru studenți să facă mișcare în timpul orei. Singura soluție la care apelează unii profesori, disperați, este Stadionul Portu Roșu. Fiecare oră însă pune în pericol viața unui student. Stadionul aproape se dărâmă, scările sunt disproporționate, vestiarele unde ar trebui să se schimbe studenții sunt deplorabile, ușile nu se închid și nu există intimitate. Suprafața este și ea denivelată, iar dacă ai norocul să fii fată te poți bucura de remarcile trecătorilor sau muncitorilor de pe celelalte șantiere deoarece pereții stadionului se dărâmă.

Cam așa merge treaba cu puținele stadioane din Galați, care irosesc potențialul și cheful de sport al oamenilor. Să ne păstrăm optimismul și să sperăm că aceste lucruri se vor schimba în următorii ani și vom putea face sport în spații corect amenajate. Tu unde joci un meci de fotbal sau unde alergi când ai chef de sport?

Citește și Vrei să faci sport și nu știi ce variante ai în Galați? Te ajutăm noi!

Sursă foto: Stadionul Dunărea Galați 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.