Stadionul “Progresul”, cu un pas mai aproape de reabilitare

0
131

Veste bună pentru iubitorii sportului din Brăila. Consilierii municipali au spus “Da” proiectului privind documentaţia tehnico-economică şi Documentaţia de Avizare Lucrări Intervenţii (DALI) pentru reabilitarea Stadionului “Progresul”. Valoarea totală a investiţiei este de 5.450.713,945 lei cu TVA, din care Construcţie plus Montaj înseamnă 4.482.369,430 lei cu TVA. De asemenea, trebuie subliniat că durata de realizare a fost fixată la 18 luni din momentul începerii lucrărilor. Aşa cum am anunţat şi în alte ediţii, proiectul se doreşte a fi realizat în cadrul unui parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal (FRF). Revenind la documentaţie, precizăm că aceasta a fost realizată de SC “Proficons Project” SRL Botoşani. Iar după cum reiese din devizul general al obiectivului, din întreaga valoare a investiţiei, cheltuielile de proiectare şi asistenţă înseamnă un total de 173.331,959 lei cu TVA.

“Întreg complexul stadionului se află într-o stare avansată de degradare, clădirea existentă fiind construită în jurul anilor 1974 – 1976”, se arată în cadrul raportului de specialitate al proiectului. Astfel, în urma verificărilor s-a constatat că stratul suport nu corespunde din punct de vedere al planeităţii şi statificaţiei, tribunele se află într-o stare avansată de degradare, iar clădirile sunt degradate şi nu pot fi utilizate. De asemenea, lipsesc utilităţile. Totuşi, construcţia dispune de energie electrică, apă şi canalizare, mai puţin racord la instalaţia de gaze. Mai trebuie punctat că suprafaţa terenului este de 24.749 mp, în timp ce suprafaţa construită are 3.286 mp.

Lucrările de reabilitare constau în: amenajarea terenului de fotbal cu gazon sintetic; amenajarea tribunii existente; reabilitarea corpurilor de clădire aferente stadionului. Mai mult, după cum a anunţat primarul Marian Dragomir, va fi montată o instalaţie de iluminat pe timp de noapte.

Citește articolul integral pe: Obiectiv Vocea Brăilei

Citește și articolul: Primii pacienţi la Centrul de Medicină Dentară Socială din Galaţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.