Ce este stația portabilă de încărcare și de ce este nevoie de ea?

0

Stația portabilă de încărcare reprezintă un dispozitiv mobil care oferă acces nelimitat la sursa de alimentare și reprezintă elementul indispensabil pentru deținătorii de automobile electrice. Datorită acestuia automobilul electric poate fi încărcat atât acasă, cât și la stațiile de încărcare. Este important de menționat că ele diferă în funcție de putere, astfel, viteza de încărcare, de asemenea, variază. Există stații portabile extrem de rapide, rapide și lente. Fiecare tip de stație portabilă are propriul său conector electric, iar acesta, la rândul său, se împarte în două subcategorii, și anume, puterea de lucru deținută și tipul curentului, care poate fi alternativ și continuu.

Cum este utilizată stația portabilă de încărcare?

Cu ajutorul acestui dispozitiv, automobilul electric poate fi încărcat acasă, chiar de la o priză electrică standard. Fișa este introdusă în sursa de alimentare cu tensiunea electrică care variază între 110 și 250 V, iar datorită butoanelor de pe consolă poate fi ajustat curentul de încărcare. De exemplu, stația portabilă de încărcare Akyga poate atinge valorile curentului de încărcare de până la 16 A, puterea maximă de încărcare fiind de 3,8 kW, iar pentru încărcare totală a automobilului va fi nevoie de 6-12 ore.

Din ce este alcătuită o stație portabilă de încărcare?

De cele mai dese ori, stația portabilă de încărcare este alcătuită din cablu, protecție supratensiune și supraîncălzire, dintr-o siguranță contra scurtcircuitului și un afișaj. Stația de încărcare portabilă Akyga are un afișaj LCD, care nu doar permite modificarea curentului de încărcare, ci și semnalizează starea dispozitivului și afișează parametrii actuali, precum curentul de încărcare, tensiunea de rețea, puterea de încărcare, energia totală consumată de către dispozitiv, temperatura încărcătorului și timpul de încărcare.

Ce reprezintă stația portabilă de încărcare Akyga?

Stația portabilă de încărcare Akyga este de tip ESVE, cu fișă de tip 1, CEE 7/7 și cu o fază. Este produs din ABS, iar materialul de izolare fiind TPE. Conectorul electric face parte din categoria de tensiune alternativă, minima fiind de 110 V, pe când curentul alternativ atinge valoarea de până la 250 V. Temperatura de lucru a acestui dispozitiv variază între -30 și +50°C, iar cablul are lungimea de 5 metri. Acest dispozitiv este compatibil cu autovehiculele mai multor producători, precum: Toyota, Opel, Renault, Chevrolet, Ford, Fiat, Kia, Citroen, Hyundai, Ford, Peugeot, Nissan, Chrysler, Mitsubishi. Compatibilitatea stației portabile de încărcare depinde de modelul, tipul și anul de construcție al automobilului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.