Decide cine ar trebui să aibă o statuie în Parcul Mihai Eminescu

Decide cine ar trebui să aibă o statuie în Parcul Mihai Eminescu

73
0
DISTRIBUIȚI
Decide cine merită să aibă o statuie în Parcul Mihai Eminescu

Gălățenii sunt invitați să-și exprime opinia cu privire la personalitățile care ar putea avea un bust în Parcul ”Mihai Eminescu”, pe unul dintre cele patru socluri special amenajate.
Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a lansat, joi, pe Facebook, o consultare publică, în acest sens.

În urma centralizării propunerilor venite din partea instituțiilor de cultură și a organizațiilor profesionale au fost nominalizate 18 personalități care și-au lăsat amprenta culturală în municipiul Galați, iar gălățenii pot decide, pe pagina oficială de Facebook a primarului Ionuț Pucheanu, începând de pe data de 12 septembrie și până pe data de 26 septembrie 2019, care dintre aceste personalități merită să aibă un bust în Parcul „Mihai Eminescu”.

Este vorba despre ALEXANDRU D. MORUZZI, BENONE PUȘCĂ, CAMIL RESSU, DIMITRIE CUCLIN, ELISA LEONIDA ZAMFIRESCU, EREMIA GRIGORESCU, FANI TARDINI, HORTENSIA PAPADAT-BENGESCU, IOSIF IVANOVICI, IORDAN CHIMET, IOAN SIMION MĂRCULESCU, IOAN BREZEANU, MELCHISEDEC ȘTEFĂNESCU, MIHAIL KOGĂLNICEANU, NICOLAE OANCEA, NINA CASSIAN, SMARANDA BRĂESCU, TEODOR AL. MUNTEANU.

Numeroși gălățeni au participat miercuri seara la evenimentul de inaugurare a Parcului ”Mihai Eminescu”, din centrul orașului, unde Primăria a realizat lucrări ample de modernizare.

Este vorba despre amenajarea zonelor verzi cu sistem de irigații, amenajarea aleilor pietonale, plantări de arbori, realizarea unei noi fântâni arteziene, împrejmuire, realizarea de instalații electrice de iluminat, instalații hidroedilitare și instalarea de mobilier urban.
Lucrările de modernizare a Parcului Mihai Eminescu Eminescu au fost executate de firma S.C. Rovis Lider S.R.L, iar valoarea contractului a fost de 4.108.684 lei (cu TVA).

Parcul Mihai Eminescu este menționat în istoria Galațiului pentru prima dată în anul 1880. În Parc se află statuia poetului Mihai Eminescu care este considerată cea mai veche din ţară şi a fost executată în marmură de sculptorul Frederic Stork. Dezvelirea statuii a avut loc la 16 octombrie 1911, iar parcul poartă astăzi numele poetului.

Te-ar putea interesa și Primăria municipiului Galați face încă un pas în direcția ”Smart City”

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.