Eşti şomer şi cauţi loc de muncă? Statul îţi oferă 1.000 lei!

Eşti şomer şi cauţi loc de muncă? Statul îţi oferă 1.000 lei!

59
0
DISTRIBUIȚI
Eşti şomer şi cauţi loc de muncă? Statul îţi oferă 1.000 lei!

Brăilenii care sunt în căutarea unui loc de muncă pot primi o primă de angajare din partea statului, în valoare de 1.000 lei. Suma se acordă şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei (AJOFM) Brăila de cel puţin 30 zile şi care nu beneficiază de indemnizaţia de şomaj. Pentru a primi  această primă, care este neimpozabilă, şomerii trebie să se angajeze cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni de la data înregistrării la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă.

Prima de activare se acordă în două tranşe, astfel: o transă egală cu 50% din cuantumul stabilit, la data angajării, şi o transă egală cu 50% din cuantumul stabilit, după expirarea perioadei de 3 luni de la angajare.

“Persoanele care doresc să se înregistreze în evidenţa agenţiei în vederea obţinerii unui loc de muncă şi pentru a participa la măsurile active oferite, respectiv informare, consiliere, medierea muncii, formare profesională, se vor prezenta la sediul AJOFM Brăila cu următoarele documente: actul de identitate; actele de studii şi de calificare; carnetul de muncă sau alte acte care atestă, potrivit legii, existenţa unor raporturi de muncă ori de serviciu, în cazul persoanelor provenite din muncă; adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale. În cazul neîncadrării în muncă, cererea în vederea medierii trebuie reînnoită la 6 luni”, transmite instituţia printr-un comunicat de presă.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Citește și articolul: Central, cel mai mare cinematograf al Brăilei devine istorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.