Turneul Internaţional Stradivarius “Balada – Un secol de muzică” – la Brăila

Turneul Internaţional Stradivarius “Balada – Un secol de muzică” – la Brăila

63
0
DISTRIBUIȚI
Turneul Internaţional Stradivarius “Balada - Un secol de muzică” - la Brăila

Turneul Internaţional Stradivarius, aflat la a XI-a ediţie, “BALADA – UN SECOL DE MUZICĂ”, va poposi în Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” joi, 10 mai, de la ora 19.00, împreună cu violonistul Alexandru Tomescu şi pianista Angela Drăghicescu.

La centenarul Marii Uniri, Turneul Internaţional Stradivarius, printr-un parteneriat între Filarmonici-Teatre-Spaţii culturale inovative, TVR, SRR, Agerpress şi parteneri comerciali, susţine în această perioadă o serie de concerte de muzică clasică în România, în 15 oraşe, precum şi în străinătate. Concertele sunt susţinute de violonistul Alexandru Tomescu, cu vioara Stradivarius Elder-Voicu, obiect de Patrimoniu Naţional, Categoria Tezaur şi pianista de origine română stabilită în SUA, Angela Drăghicescu. Acestor mari artişti li se alătură Coruri de Copii din Programul Cantus Mund – iniţiat de Corul Madrigal şi Corul de Copii Radio, abordând un repertoriu de muzică românească aparţinând compozitorilor români George Enescu, Ciprian Porumbescu, Dinu Lipatti, Tiberiu Olah etc, în scopul promovării identităţii naţionale.

“Muzica este arta prin care oamenii îşi pot proiecta propriile sentimente, idei, stări psihice, folosindu-se de imaginile artistice sonore. O melodie poate avea forţa de a ne transmite un mesaj, de a ne evoca o stare de spirit sau de a ne facilita integrarea într-un univers comun. Muzica adevărată este o creaţie culturală apreciată de majoritatea oamenilor. De altfel, nu există persoane care să nu prefere măcar un artist sau un gen muzical. Valoarea naţională a României este alcătuită din proprietatea intelectuală românească, exprimată prin creaţii ale minţii şi talentului românilor: talent muzical, invenţii, opere muzicale, literare, artistice şi simboluri, nume şi imagini utilizate în promovare. Toate acestea contribuie la construirea identităţii naţionale, la promovarea valorilor şi Patrimoniului naţional”, se precizează în prezentarea evenimentului.

Centenarul Marii Uniri este o oportunitate de a ne aminti şi celebra cele mai importante şi valoroase momente ale naţiunii noastre, iar Turneul Internaţional Stradivarius 2018, ca brand cultural naţional, îşi doreşte să prezinte cele mai valoroase şi inspirate creaţii ale muzicii clasice româneşti, creaţii care trăiesc peste timp şi inspiră generaţii de muzicieni la nivel mondial. Tocmai de aceea proiectul muzical românesc dedicat CENTENARULUI Marii Uniri poartă numele de “BALADA-UN SECOL DE MUZICĂ!”.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Citeşte şi articolul  Folk de Mai – cu Andrei Păunescu pe 18 mai în Hammers Brăila

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.