Sunetul Muzicii – Musical de succes jucat pe scena Teatrului „Nae Leonard”

Sunetul Muzicii – Musical de succes jucat pe scena Teatrului „Nae Leonard”

86
0
DISTRIBUIȚI
Sunetul Muzicii - Musical de succes jucat pe scena Teatrului „Nae Leonard”

Duminică, 24 martie, de la ora 18:00, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” oferă spectatorilor săi încă o reprezentație a musicalului Sunetul Muzicii, titlu din repertoriu curent în reluare, cu o distribuție parțial schimbată, prilejul unor numeroase debuturi.

La fel ca oricare musical consacrat, Sunetul Muzicii provine din piesa omonimă prezentată în 1959 pe Broadway, cu un libret semnat de Howard Lindsay și Russel Crouse și bazat chiar pe romanul eroinei principale – Maria Augusta von Trapp – scris în 1949 și intitulat „The story of family singers”. Subiectul musical-ului scoate în prim-plan simbioza perfectă între puterea muzicii și dragostea născută din bunătatea oferită necondiționat, care reușește să înduplece chiar și cele mai exigente caractere umane.

Unul dintre cele mai iubite musicaluri scrise vreodată (și bazate pe o poveste reală) ne prezintă o istorisire înduioșătoare despre iubire, alimetată de o întreagă suită de cântece deja emblematice, precum „Edelweiss”, „So Long, Farewell”, „Climb Ev’ry Mountain” și „Do-Re-Mi”, toate devenind cunoscute și apreciate în lumea întreagă. Aceste cântece, atât de ușor de recunoscut și de îndrăgit, fac din spectacolul Sunetul Muzicii o experiență pentru toate vârstele, una pe care nimeni nu ar trebui să o rateze.

Spectacolul, pe versurile lui Oscar Hammerstein II, va fi dirijat de maestrul Eugen Dan Drăgoi, în vreme ce regia îi aparține lui Octavian Jighirgiu (Iași). Scenografia poartă semnătura Lăcrămioarei Dumitrașcu, iar coregrafia a fost realizată de Edi Stancu.

Din distribuție fac parte: Silvia-Alice Niță, Teodor Niță, Lăcrămioara Crihană, Bogdan Baicu, Antonia Cosmina Stancu, Valeria Drăguș, Vlad Ciocoiu, Anita Fulga, George Constantinescu, Sophia Antohi, Elena Herța, Sofia Huștiu, Mirela Stoica, Elisabeta Barbu, Lenuța Bercaru, Ionuț Popa, Tudorel State, Adina Gurenciuc, Gheorghe Racoviță, Valentin Călin, George Apostolache, Nina Homner.
Prețul întreg al biletului pentru spectacolul Sunetul Muzicii este de 21,6 lei, iar prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 10,8 lei.

Sursa: Biroul de Presă al Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați

Citește și articolul: Simpozionul: Aspecte din istoria evreilor din Galaţi – pe 25 martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.