Superstiții și tradiții de Anul Nou peste tot în lume pentru a...

Superstiții și tradiții de Anul Nou peste tot în lume pentru a avea noroc

89
0
DISTRIBUIȚI
Superstiții și tradiții de Anul Nou peste tot în lume pentru a avea noroc

Superstiții și tradiții de Anul Nou peste tot în lume pentru a avea noroc în viață.

Apropo de faptul că viața e un miracol, sărbătorile deschid portalul misterios al spiritualității, prin tradițiile, superstițiile și obiceiurile ancestrale specifice diferitelor zone ale lumii. În această lumină, ce ar putea însemna Anul Nou? Ce forță se ascunde în taina acestui eveniment celebrat la cumpăna dintre ani?

În fiecare an, există măcar o persoană din cercul de cunoscuți care să amintească de hainele roșii ce trebuie purtate de Anul Nou, ca semn al veseliei, prosperității și iubirii. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute superstiții de Revelion.

Următoarea superstiție consacrată de trecerea dintre ani este reprezentată de faptul că geamurile și ușile trebuie lăsate deschise pentru a lăsa anul nou să intre și pentru ,,a da afară” părțile neplăcute a anului ce tocmai s-a terminat.

De asemenea, banii trebuie să fie nelipsiți din portofel și buzunare, fiind un semn al bogăției. Tot din categoria bogăției, sunt amintiți și strugurii ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion deoarece aduc belșug anului ce tocmai începe.

Peștele este și el un element primordial în rândul superstițiilor, având o însemnătate mai deosebită. Se spune că primul fel de după ora 00:00 trebuie să conțină pește pentru a ne ajuta să ,,alunecăm” mai ușor prin problemele ce pot apărea.

Și dacă tot specificăm atâtea superstiții, preferata tuturor oamenilor, din toate colțurile lumii, poate că este reprezentată de minunatul sărut sub vâsc care aduce armonie și iubire pe tot anul.

Dacă ar fi să se arunce un ochi și peste superstițiile altor regiuni, se va observa că România nu este singura țară cu superstiții ciudate. Un exemplu de excepție îl reprezintă chiar Columbia, țara unde oamenii se plimbă toată ziua de 31 decembrie cu valizele prin oraș pentru a avea un an presărat cu o sumedenie de călătorii. Pe lângă columbieni, elvețienii vestesc venirea Anului Nou prin aruncarea înghețatei pe podea. Sună delicios, nu?

Numărătoarea inversă pentru primirea Noului An a început, iar persoane din toată lumea au început să fie cuprinse de misticismul faimoaselor superstiții. Odată ce hainele roșii sunt îmbrăcate, banii adăpostiți la loc sigur, în portofel, și peștele gătit pus pe masă, putem aștepta liniștiți Anul Nou! Nu uitați însă că fericirea vine din suflet! Pășiți în 2018 cu un zâmbet mare schițat pe chip de bucuria din suflet!

Cu superstiții sau fără, cu siguranță fericirea și voia bună nu vor lipsi din micile suflete ce tresar la intrarea în minunatul an 2018! LA MULȚI ANI, SUFLETE FRUMOASE!

 

Află și cine va concerta de Revelion la Sala Sporturilor

Fii la curent cu tot ce se întâmplă la tine în oraș cu exploremag.ro și Revista Explore*

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.