Susține Animal Society pentru sterilizări gratuite în 2024

0
Susține Animal Society pentru sterilizări gratuite în 2024

Aproape 6300 de animale de companie au beneficiat de sterilizări gratuite anul acesta, dintre care cam 3900 câini și 2400 pisici.

De ce să sterilizezi?

Animalele domestice sunt ”invenția” omului și tot omul, nu natura, e responsabil de înmulțirea sau neînmulțirea lor. Decât să contribuim la vieți noi și nefericite prin nepăsare și prea mult confort, mai bine ne sterilizăm animalele și ne concentrăm pe cât mai multă iubire adresată vieților deja existente.

Sterilizarea este un pas esențial pentru a trata CAUZA acestei probleme, nu EFECTUL ei. Tratarea efectului s-a tot încercat, în mod sângeros deseori, și cu rezultate zero. Este momentul să ne trezim și să mergem la rădăcina problemei: STERILIZAȚI, ADOPTAȚI și, mai ales, NU ABANDONAȚI.

Din păcate, există încă autorități care consideră eutanasierea ca soluție și nu programele de sterilizare în masă, de adopție și de îngrijire, umane și eficiente pentru problema animalelor fără stăpân.
Eutanasierea nu poate fi considerată nici măcar o soluție temporară. Uciderea animalelor nu rezolvă problemele, aspect care a fost deja dovedit în trecut.

Este esențial să înțelegem că doar existența unor programe de sterilizare în masă și de adoptie poate soluționa problema suprapopulației de câini, uman și sustenabil.

Sterilizări gratuite 2023

”Dacă în anii trecuți treceam prin mai multe localități din țară și stăteam mai puțin, în 2023 ne-am concentrat pe cât am putut pe fiecare oraș sau sat unde am lucrat.

Asta pentru că, pe lângă sterilizările atât de importante, am muncit în paralel și la îmbunătățirea responsabilității față de animale a locuitorilor din comunitățile respective.”

”Pentru că nu putem rezolva singuri în câteva săptămâni o problemă care s-a creat în foarte mulți ani cu prea multă nepăsare, facem tot ce ne stă în putință pentru a ajuta comunitățile să conștientizeze problema animalelor de companie din zonele lor și apoi să facă pașii necesari înspre rezolvarea ei. Ne străduim să creăm grupuri de acțiune și echipe închegate pe care noi doar le sprijinim în atingerea unor țeluri stabilite chiar de către oamenii din comunitate.” Echipa Animal Society

Dacă dorești să te implici, să salvezi, să donezi, și să susții echipa Animal Society, trimite un SMS cu ”IMPLICAT” la 8845 și susții campanii gratuite de sterilizare pe tot teritoriul țării.

Vezi aici Sterilizări gratuite 2023, află când va ajunge caravana în orașul tău!

Rămâi aproape pentru a primii informații despre Harta sterilizărilor gratuite în România 2024.

Te-ar putea interesa și Care sunt condițiile pentru o călătorie cu un animal de companie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.