T.O. Bobe în dialog cu Doru Căstăian despre Cartea neisprăvirii

1
39
T.O. Bobe în dialog cu Doru Căstăian despre Cartea neisprăvirii

Sunteți invitați marți, 8 octombrie, ora 18:00, la Librăria Humanitas din Galați, la lansarea celui mai nou roman al lui T.O. BOBE, CARTEA NEISPRĂVIRII, apărut recent la Humanitas.
La eveniment vor vorbi TO Bobe și Doru Căstăian.
Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

Lidia Bodea, director al Editurii Humanitas:

T.O Bobe, autorul volumelor „Bucla“, „Darul lui Moş Crăciun“, „Cum mi-am petrecut vacanța de vară“, „Centrifuga“ și „Contorsionista“, revine în atenția publicului iubitor de literatură cu „o carte șăgalnic numită „Cartea neisprăvirii“. Unul dintre cele mai tandre și dinlăuntru trăite portrete făcute literaturii, această ispravă colosală a omului, încă neisprăvit(ă)“.

T.O. BOBE:

„O carte nu-i altceva decât o înșiruire de cuvinte, de paragrafe, de întâmplări din viețile altora, fie ei adevărați, în carne și oase, fie închipuiți, iar cuvintele și paragrafele și oamenii ăștia sau zebrele sau pinguinii nu fac altceva decât să pozeze, să înregistreze ceva ce există undeva în stimatul cititor și depinde de el dacă e acasă sau nu pentru o carte sau alta, depinde de el dacă-i deschide ușa și o lasă să-i înregistreze sau nu consumul de energie electrică, depinde de el dacă în timp ce citește i se zbârlește părul pe mâini dintr-o cauză sau din alta.“

Cartea neisprăvirii surprinde lupta cu literatura, cu procrastinarea, cum se nasc și se dezvoltă ideile domnului Teo, alter ego-ul autorului.

Încă de la primele pagini te cucerește poezia vieții de zi cu zi, a ritualului – un colaj între viața domnului Teo și cărțile pe care le-a scris sau ar vrea să le scrie. Este o carte care face trimiteri mai mult sau mai puțin transparente la câțiva dintre marii autori ai lumii: J.L. Borges, Shakespeare, Enrique Vila-Matas și Orhan Pamuk. Amuzantă și gravă totodată, Cartea neisprăvirii devine o reflecție despre literatură și rostul ei, dar și despre risipa de viață și dedublarea pe care le presupune.
Cartea neisprăvirii e un fel de Being T.O. Bobe.

Te-ar putea interesa și Premieră: FLU FLU – un spectacol concert de Răzvan Clopoțel

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.