Vernisajul expoziției ”Țăranii și comunismul” la Muzeul Brăilei

Vernisajul expoziției ”Țăranii și comunismul” la Muzeul Brăilei

16
0
DISTRIBUIȚI
Recviem pentru țăranul român. Țăranii și comunismul - vernisaj la Muzeul Brăilei

Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită vineri, 11 octombrie 2019, ora 11, în sala „Regele Ferdinand și Regina Maria” de la sediul din Piața Traian, nr. 3, la vernisajul expoziției „Recviem pentru țăranul român. Țăranii și comunismul”. Expoziția a fost realizată de Centrul Internațional de Studii asupra Comunismului din cadrul Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței – Fundația Academia Civică. În martie 2009 a avut loc inaugurarea expoziției, la 60 de ani de la declanșarea procesului de colectivizare forțată și de la începutul calvarului la care a fost supus țăranul român.

La 10 ani după primul vernisaj și în contextul omagierii satului românesc, Muzeul Brăilei „Carol I” găzduiește expoziția „Recviem pentru țăranul român. Țăranii și comunismul”, alcătuită din 14 panouri care oglindesc lumea rurală dispărută sub tăvălugul colectivizării.

Prezintă: prof. univ. dr. Ionel Cândea, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”.  Coordonator: Cătălina Mârza, muzeograf, secția „Istorie”. Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii noiembrie 2019.

Citește și articolul: În Brăila, 16 staţii de tramvai amenajate pentru persoanele cu dizabilităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.