În acest weekend la Galaţi – Târgul Meşterilor Populari – la Casa...

În acest weekend la Galaţi – Târgul Meşterilor Populari – la Casa de Cultură a Sindicatelor

158
0
DISTRIBUIȚI

În perioada 2-4 iunie, în preajma Rusaliilor, la Moșii de vară, obiceiuri susținute de români, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” invită gălățenii la Târgul Meșterilor Populari.

Ajuns la a XVII-a ediție, evenimentul reunește la Galați meșteri populari și artizani din cele mai importante zone etnofolclorice.

Amenajat pe esplanada de la Casa de Cultură a Sindicatelor, în zona intersecției arterelor importante de circulație – strada Brăilei cu Bulevardul Coșbuc, Târgul Meșterilor Populari etalează obiecte tradiționale autentice, cadouri pentru cei dragi și alte cumpărături care pot înfrumuseța viața, spațiul sau… meniul.

Meșterii aduc lemn cioplit din Suceava, ceramică tradițională de Braniștea și Baia Mare. Doritorii de obiecte vestimentare sau accesorii vor găsi țesături, elemente de costume populare, ștergare, pielărie din Prahova, Iași, Neamț și de la Hanu Conachi sau podoabe de la meșteri făurari. Ouăle încondeiate (Moșna Iași), picturile, figurinele, păpușile și alte obiecte decorative sunt de asemenea prezente la târg. Amatorii de bunătăți se pot delecta cu turtă dulce, colaci, miere, siropuri și dulcețuri, produse culinare de post și de dulce, din Argeș, Suceava, Vrancea și Galați.

Artiștii Centrului Cultural „Dunărea de Jos” vor fi și ei prezenți: Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului”, Fanfara „Valurile Dunării”, Școala de Arte – cu clasa de Canto – Muzică Populară și Grupul Folcloric „Glasul Odăieșilor”.

Târgul va fi deschis zilnic între orele 8.00-20.00. Spectacolul de deschidere va avea loc vineri, 2 iunie, la ora 13.00, pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. În celelalte zile de târg, gălățenii se pot bucura de spectacole începând cu ora 17.00. În ultima zi, duminică 4 iunie, spectacolul de închidere a Târgului Meșterilor Populari începe la ora 15.00.

Sursa: Centrul Cultural „Dunărea de Jos”

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.