Taxe şi impozite mai mari din 2018. Consiliul Local a luat deja...

Taxe şi impozite mai mari din 2018. Consiliul Local a luat deja decizia

875
0
DISTRIBUIȚI
Taxe şi impozite mai mari din 2018. Consiliul Local a luat deja decizia

Taxe şi impozite mai mari, în 2018, la Galaţi. Consiliul Local a votat majorarea unor obligaţii locale. Cea mai mare creştere vizează taxa pentru terenurile ocupate de garaje, care urcă de la 80 de bani la 2 lei/mp/lună pentru persoanele fizice. Creşte şi taxa de habitat, de la 67 la 85 de lei/persoană/an. Măriri însemnate sunt şi la impozitul pe locuinţă, care urcă de la 0,08% la 0,09%, şi la impozitul pe locuinţele folosite ca spaţii comerciale, care urcă de la 0,3% la 0,6%.

Creşterile de taxe şi impozite au stârnit un val de nemulţumire în rândul consilierilor locali din opoziţie. În special liberalii i-au cerut socoteală primarului social-democrat pentru aceste măsuri. “Până ieri, am avut la comisii nişte documente în care ni se sugera menţinerea cotei de impozitare pe toate palierele. Ieri am primit o nouă propunere, aceasta de mărire, şi eram curios să ştim de unde această diferenţă”, a spus consilierul local PNL Gabriel Alexandru.

“Plângeţi cu vorbe, sincer, nevoile. (…) Vă spun că bugetul local are nevoie de un impuls”, a răspuns primarul PSD Ionuţ Pucheanu.

În 2017, bugetul municipiului Galaţi a fost de 115 milioane de euro. Potrivit unor calcule, în 2018, Primăria va pierde 6 milioane de euro ca urmare a revoluţiei fiscale iniţiate de Guvernul PSD-ALDE, iar creşterile de taxe şi impozite locale reprezintă doar una dintre măsurile menite să contrabalanseze această pierdere.

Sursa: Reperul.ro

Citeşte şi articolul S-a redeschis Piaţa Ruşilor – închisă de autorităţi pe 28 noiembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.