Teatrul Național „Nae Leonard” Galați: apariție în numărul din iulie al revistei internaționale The Scenographer

0
33

Revista internațională The Scenographer a dedicat numărul pentru luna iulie 2020 regizorului Paolo Bosisio, cu o carieră în montarea a peste 20 de opere în ultimii 20 de ani, un repertoriu extins și variat care evidențiază estetica regizorală a acestui remarcabil artist. Paolo Bosisio este cel care a montat la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” titlurile: Văduva veselă, operetă de Franz Lehar, Don Pasquale, operă de Gaetano Donizetti, Cenușăreasa, operă de Gioacchino Rossini și Il Re Cervo, operă de Angelo Inglese.

Directorul Teatrului nostru, domnul Teodor Niță, subliniază faptul că odată cu întreaga colaborare pe care instituția muzicală gălățeană a avut-o cu acest regizor, „România a câștigat un repertoriu grandios și noi experiențe scenice, de înaltă prestație artistică, care au oferit publicului emoții unice”.

Dirijorul Cristian Sandu remarcă entuziasmul și spiritul efervescent al lui Paolo: „Este un maestru în interpretarea descriptivă și textuală, capabil să respecte și să privilegieze soliștii și instrumentiștii. Intuiția și simțul său muzical-dramatic fac montările sale foarte convingătoare, atât pentru cei care lucrează pe scenă, cât și pentru cei care fac parte din public”.

Vă puteți abona la revista The Scenographer, unde puteți afla informații și despre spectacolele din repertoriul teatrului.

Citește și: Expoziție – Veneția și Laguna Venețiană în viziunea artiștilor români ai secolului XX

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.