Mergi să aflii ce este tehnica Vojta – Workshop în Brăila

Mergi să aflii ce este tehnica Vojta – Workshop în Brăila

33
0
DISTRIBUIȚI
Mergi să aflii ce este tehnica Vojta - Workshop în Brăila

Workshop-ul se adresează în mod special terapeuților Vojta, dar sunt bineveniți și specialiștii care doresc să afle mai multe despre această terapie.
Costul Workshop-ului este de:
-50 lei/ zi pentru membrii Societății Române Vojta
-150 lei/zi pentru non-membri.

Înscrieri și informații la: Tarachiu Radita – 0760092403, srvojta@googlemail.com (Societatea Romana Vojta) și pe pagina de facebook a SRV.
Adresa exactă unde sa va desfășura evenimentul va fi comunicată ulterior, în funcție de câte persoane se vor înscrie.
Evenimentul se va desfășura în perioada 03 august la 09:00 și 04 august la 15:00.

Vojta – Mişcarea reflexă sau locomoţia reflexă este activată din cele trei poziţii de bază: decubit ventral, decubit dorsal şi decubit lateral. Pentru declanşarea modelelor de mişcare sunt la dispoziţie zece zone-descrise de Vojta-situate pe trunchi cât şi pe braţe şi picioare. Prin combinarea diferitelor zone şi alternanţa dintre presiune şi tracţiune, sunt activate cele două modele de mişcare-rostogolirea reflexă şi târârea reflexă. Un rol important îl joacă de asemenea unghiurile în care stau extremităţile şi aşa numitele rezistenţe. În acest sens terapeutul opune o rezistenţă desfăşurării modelelor parţiale  ale modelului de mişcare respectiv. Aşa, spre exemplu, este frânată şi ţinută tendinţa de rotaţie a capului la târârea reflexă. Musculatura din regiunea părţii capului care este „frânată“ dezvoltă ca urmare o accentuare a tensiunii musculare, fără însă a se scurta mai mult(izometrie). Dar concomitent sunt accentuate şi activităţile musculare ale segmentelor corporale mai îndepărtate(abdomen, spate, braţe, picioare).

Sursa: Facebook
Te-ar putea interesa și Una bună, 9 așa și-așa: Zoomserie Brăila

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.