O nouă sesiune de testări Mensa în Galaţi va avea loc pe...

O nouă sesiune de testări Mensa în Galaţi va avea loc pe 25 noiembrie

132
0
DISTRIBUIȚI
Testare MENSA în GALAŢI

Mensa România organizează o sesiune de testări în Galaţi, pe data de 25 noiembrie 2017, la Palatul Copiilor. Cei care doresc să se înscrie trebuie să completeze un formular pe care îl găsesc pe site-ul mensa-romania.ro. Taxa de înscriere poate fi plătită prin SMS (8 Euro+TVA) sau 30 lei prin virament bancar. Data limită pentru înscriere este 23 noiembrie 2017, ora 23:59. Vârsta minimă a participanţilor este de 11 ani.

Cum decurge înscrierea la testare

Tot ce trebuie să faceţi este să completaţi formularul de înscriere, selectând fie plata prin bancă, fie plata prin SMS. În cazul candidaţilor minori, un părinte trebuie să descarce formularul de acord parental, să-l completeze şi să-l semneze.
Testul pentru adulţi (>16 ani) constă într-un set de 45 de întrebări „culture-fair” (matrice progresive Raven) şi durează 20 de minute. Pentru copii (11-16 ani) folosim un test cu 25 de întrebări, care trebuie completate în 15 minute. Acestea nu sunt teste IQ obişnuite, ci unele optimizate pentru o rezoluţie cât mai fină în zona pragului de intrare în Mensa (proncentaj 2%).
Pe site se anunţă iniţial ora de începere a testărilor. În funcţie de numărul candidaţilor, dupa terminarea înscrierilor se face programarea pe ore. Programarea se anunţă pe site şi este trimisă prin email persoanelor înscrise. La testare se vine cu 15 minute înaintea orei de începere.
Rezultatele testării se primesc prin e-mail, la adresa declarată la înscriere. În cazul candidaţilor minori, răspunsul va fi expediat pe adresa de e-mail a părintelui/tutorelui legal. Rezultatele ajung în general în patru săptămâni de la testare, dar uneori această perioadă poate fi mai mare.
Testul Mensa are ca scop determinarea eligibilităţii pentru aderarea la organizaţie şi nu este înlocuitorul unui test IQ susţinut într-un cabinet psihologic acreditat. Rezultatul oficial la testare poate fi „eligibil” sau „neeligibil”, aşa că scrisoarea de răspuns nu va conţine un certificat al nivelului IQ, ci numai acest rezultat.
Dacă aţi dobândit calitatea de “eligibil”, tot ceea ce trebuie să faceţi pentru a deveni membru Mensa este să urmaţi instrucţiunile din mail-ul care conţine rezultatul. Mai precis, după achitarea cotizaţiei anuale (60 lei sau 30 lei pentru elevi şi studenţi), veţi primi acces la spaţiile private ale Mensa România şi, de asemenea, cardul care atesta calitatea dumneavoastră de membru.
Organizaţia Mensa are trei scopuri declarate să identifice şi să cultive inteligenţa umană în folosul umanităţii, să încurajeze cercetarea cu privire la natura, caracteristicile şi utilizările inteligenţei, să promoveze oportunităţi intelectuale şi sociale stimulante pentru membrii săi.
Apartenenţa la Mensa este deschisă tuturor persoanelor care au obţinut un scor plasat în primele două procente ale populaţiei generale la un test de inteligenţă aprobat, administrat şi supervizat în mod corespunzător.

Sursa: Monitorul de Galaţi

Citeşte şi articolul Începe ShoeBox Galaţi 2017 – cadoul din cutia de pantofi

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.