Țiglina XCO Race 2017 – concurs de ciclism MTB în mijlocul oraşului Galaţi

0
261
Țiglina XCO Race Galati

Un nou concurs de ciclism MTB apare pe scena românească sportivă, de data asta la Galați. Este vorba de Ţiglina XCO Race 2017 – un XCO rapid desfășurat în mijlocul orașului, duminica 2 iulie.

Ţiglina XCO Race este evenimentul care face inaugurarea primului parc sportiv din Galați, adresat iubitorilor de ciclism montan și alergare montană – Ţiglina Bike and Trail Park. Locația, aflată în mijlocul orașului Galați, este o oaza de relaxare ce te poartă prin peisaje sălbatice, cu liane și vegetație luxuriantă, unde intervenția civilizației urbane și-a făcut cu discreție simțită prezența.

Competiția este adresată tuturor practicanților de ciclism amator, cu mai multă sau mai puțină experiență, fiind împărțit în două curse, cu două trasee diferite atât ca lungime cât și ca dificultate, purtând participanții într-o lume inimaginabilă.

Traseul pentru AMATORI NERVOȘI va oferi delicii spectatorilor si ”flow” antrenant concurenților, având o lungime de cca 5 km cu o diferență de nivel de 150 m ascendent, în 4 ture, cu un total de 23 km. Pe traseu vor exista elemente tehnice gen rampe, dropuri, praguri, serpentine strânse, coborâri și urcări scurte dar abrupte (fiind prevăzute și cu variante de ”chicken run”).

Traseul pentru AMATORI RELAXAȚI la Ţiglina XCO Race va fi ceva mai mult decât o ”plimbare de duminică prin parc”, siguranța și plăcerea mersului cu bicicleta prin natură fiind elementul de bază. Acesta va însuma 14 km, în 4 ture, cu o diferență de nivel de cca 50 m ascendent.

Premiile sunt atractive, fiind organizată și o tombolă pentru participanți, la care premiul cel mare va fi o bicicleta MTB performantă.

Evenimentul Ţiglina XCO Race, organizat de Asociatia MAUSI, având ca sponsor principal magazinul Masubike, are si o componenta nobilă: STRÂNGERE DE FONDURI PENTRU CONTINUAREA AMENAJĂRII PARCULUI TIGLINA BIKE AND TRAIL, 30% din taxa de participare fiind direcționata în acest sens.

Experiența poate fi completată cu distracția oferită de evenimentele organizate de Primăria Municipiului Galați cu ocazia Zilelor Dunării (concerte de muzică live, focuri de artificii, experiențe culturale şi culinare, plimbare cu vaporașul pe Dunăre etc.)

DETALII ŞI ÎNSCRIERI: http://tiglinaxco.mausbike.ro/tiglinaxco/, https://www.facebook.com/MausbikeXCO/

Sursa: www.freerider.ro

Citeşte şi Zilele Dunării 2017 vor transforma Galaţiul în ”Capitala europeană a Dunării”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.