Top 10 locuri frumoase în Brăila

Top 10 locuri frumoase în Brăila

7494
5
DISTRIBUIȚI

Deși Brăila este cunoscută după faimosul renume ” Orașul Cuțitarilor”, brăilenii au și motive pentru a fi mândri de orașul în care trăiesc. Situat pe malul stâng al Dunării, Brăila este al 11-lea cel mai mare centru urban din țară după numărul de locuitori. Și da, ai ce să vezi dacă te hotărăști să vizitezi Brăila.

Faleza Dunării

Fiind situat pe malul stâng al Dunării, orașul Brăila are partea ei de Faleză a Dunării. O stradă de promenadă, perfectă pentru plimbări în aer liber și meditații, în care poți să te bucuri de priveliștea care te înconjoară.

Faleza Dunării

Orologiul din Piața Traian

Dacă ești pasionat de istorie, Brăila are partea sa istorică. Ceasul din centrul orașului face parte din aceea parte. Datează din anul 1909 și este situat în Piața Veche pe latura de vest. Ceasul veghează asupra orașului, fiind un simbol al Brăilei.

Orologiul din Piața Traian

Parcul Monument

Dacă ai nevoie de o oază de liniște în timp ce savurezi o cafea sau ai parte de o conversație interesantă, atunci Parcul Monument este alegerea perfectă. Poate te întrebi de ce se numește Parcul Monument. Ei bine, numele se datorează unui pod construit în 1833 care făcea legătura cu un monument al eroilor din Războiul Ruso-Turc din 1828. Este unul dintre cele mai mari parcuri dintr-un oraș românesc.

 

 

 

 

 

 

 

Castelul de Apă

Situat pe Faleza Dunării, Castelul de Apă este un alt monument istoric demn de admirat din Brăila. Construit în 1912 de către Elie Radu, Castelul are o arhitectură deosebită. Scopul Castelul a fost de a alimenta cu apă populația orașului Brăila. Punct ochit- punct lovit.

Castelul de Apă

Casa Memorială Panait Istrati

Brăila a avut parte de oameni cu notorietate, printre ei numărându-se Panait Istrati. A fost înființată cu ocazia celebrării a 100 de ani de la nașterea scriitorului. Muzeul conține exponate care ilustrează operele acestuia, cărți cu autograf, fotografii document, obiecte personale și piese de mobilier.Casa Memorială Panait IstratiBiserica ”Sfântul Nicolae”

Un alt monument istoric este Biserica ”Sfântul Nicolae” din Brăila, situat în incinta Ansamblului Centrului Istoric Brăila. Nu se cunoaște anul exact în care a început construcția, cert este că biserica a fost pictată în 1865 de pictorul Petre Alexandrescu într-un stil de inspirație renascentistă italiană.

Biserica ”Sfântul Nicolae”

Secția „Etnografie” a Muzeului Brăilei „Carol I”

Secția „Etnografie” are exponate ce fac referire la ocupațiile locuitorilor din zona Brăilei. Obiectele expuse includ râșnițe de lut sau de lemn, școarțe și altele. Muzeul este structurat pe secții, având domenii precum agricultura și ocupații tradiționale, dar și arhitectură decorativă locală și artă populară.

Muzeul de Etnografie și Artă Populară

Biserica Greacă

Biserica poartă hramul Buna Vestire și a fost construită între 1863- 1872 după planurile arhitectului Avraam Ioanidis din Brusa.

Biserica Greacă

Insula Mică a Brăilei

Brăila are unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din România. Situată în zona inundabilă a Dunării, insula este considerată o rezervație zoologică și botanică naturală, diin asemănătoare Deltei Dunării. În această zonă se găsește o bogată floră acvatică și faună.

Insula Mică a Brăilei

Fântâna Cinetică

Localizată în centrul civic al orașului, Fântâna este opera celebrului sculptor român Constantin Lucaci. Fântâna îmbină tradiția antică, apoi cea renascentistă și iluministă a jocurilor de apă.

Fântâna Cinetică

5 COMENTARII

  1. Muzeul de Etnografie și Artă Populară este, de fapt, Secția „Etnografie” a Muzeului Brăilei „Carol I”, care poate fi vizitată pe strada Polonă nr. 14.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.