Top cele mai nașpa lucruri și locuri legate de Brăila

Top cele mai nașpa lucruri și locuri legate de Brăila

1805
0
DISTRIBUIȚI

Dacă până acum am zis de locurile frumoase din Brăila, acum a venit și timpul parții urâte a Brăilei. Deși este un oraș mare, în Brăila, la fel ca în Galați, sunt mulți pensionari și șomeri. După cum spune și Foca din celebrul serial Robotzi ” Noi nu furăm, când e greu ne adaptăm”, așa fac și șomerii. Orașul e plin de pești și interlopi, și femei care practică cea mai veche meserie din lume.  Într-un reportaj mai vechi făcut de cei de la Digi24 se menționa că în Brăila prostituția înflorește sub ochii oamenilor legii.

O altă parte nașpa e că brăilenii nu au McDonald’s, fiind nevoiți să se deplaseze la Galați dacă au chef de mâncare fast-food.

Turnul Restaurant din Grădina Mare. La Brăila a funcționat în anii ’80 un restaurant unic în România, amenajat pe o plaformă rotativă situată la irca 30 de metri înălțime. De sus, aveai o vedere panoramică a Brăilei și a Dunării, platforma rotindu-se la fiecare 5 minute. În prezent, Turnul Restaurant se află într-o stare accentuată de degradare.

foto: robituangelo.wordpress.com

Gropi.  La fel ca și în Galați, Brăila este plină de gropi și se pare că oamenii deja s-au obișnuit cu turbulențele din timpul călătoriilor cu mijloacele de transport în comun sau cu mașinile personale.

Insula Mare a Brăilei nu este exploatată la maxim. Da, este frumos, o mică deltă, cu păsări și diverse plante și flori, dar se poate și mai mult. Putem să o transformăm în atracția principală a Brăilei.

Fostul Hotel Pescăruș din Brăila. Una dintre cele mai frumoase clădiri din centrul vechi al Brăilei, în care funcţiona acum 100 de ani hotelul „Bristol”, iar pe vremea regimului comunist hotelul „Pescăruş”, a ajuns în prezent o adevărată ruină. În ultimii ani, imobilul s-a degradat continuu, iar autorităţile locale s-au declarat în imposibilitatea de a interveni, deoarece nu exista un proprietar care să fie tras la răspundere.

Moara Violatos face parte dintre bijuteriile arhitectonice ale Brăilei, dar se află în ruină şi, dacă nu are parte de o intervenţie, riscă să dispară. Simbol al prosperităţii grecilor brăileni, vestita moară se ruinează pe zi ce trece, pentru că la fel ca multe alte clădiri din Brăila, aceasta nu-şi regăseşte proprietarii.

Sursa: www.adevarul.ro

Citește și: Top cele mai nașpa locuri în Galați pe care ar trebui să le eviți

Petronela Muntean

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.