Tot ce trebuie să ştii despre jocul de ruletă. Cel mai complet ghid!

0

Jocurile de noroc au trezit întotdeauna interesul oamenilor însă nici unul nu se poate bucura de popularitatea pe care acest jocul de ruletă a făcut-o de-a lungul timpului. Considerat de către specialiştii în domeniu ca fiind cu adevărat regina jocurilor de cazinou, ruleta este jocul de noroc care continuă să facă furori şi în ziua de astăzi printre jucători.

Cuprins

Istoria ruletei

Poţi accesa superbet rotiri gratuite şi să îţi testezi norocul la păcănele, dar ce ai spune dacă ai încerca măcar din curiozitate să învârti roata ruletei? Este un joc care transcende timpul şi care are în spate o istorie cu adevărat remarcabilă, secolul XVII fiind reperul de timp în care acest joc de noroc a fost inventat. Totul se petrecea în Franţa, acolo unde savantul Blaise Pascal doreşte să uimească umanitatea inventând ceea ce noi cunoaştem în zilele de astăzi sub denumirea de perpetuum mobile. A fost o greşeală sau nu, cert este faptul că celebrul matematician este creditat ca fiind „tatăl” ruletei, jocul care a traversat secole de-a rândul cucerind tot mai mulţi jucători. În traducere roulette înseamnă roata mică şi jucătorii pasionaţi de acest joc o pot identifica ca fiind roata pe care dealerul aruncă bila care va cădea ulterior în buzunarul norocos.

La capătul acesteia se găseşte masa de pariere, acolo unde sunt inscripţionate toate genurile de pariuri care se pot efectua la acest joc. Deşi inventat în secolul XVII, ruleta devine populară de abia 300 de ani mai târziu, când secolul XX iese în evidenţă că fiind unul extrem de permisiv cu jocurile de noroc. Este de vină faptul că numerele de pe roată adunate dau un total malefic de 666? Nimeni nu ştie, cert este doar faptul că ruleta este în continuare cel mai apreciat joc de noroc care se poate întâlni în oferta de jocuri de masă a unui cazino.

Tipuri de jocuri de ruletă

Paternitatea jocului de ruletă este atribuită incontestabil Franţei şi celebrului sau inventator, Blaise Pascal, însă ceea de a adus cu adevărat jocul de ruletă în atenţia jucătorilor de pretutindeni a fost fără îndoială America. Aşa se face că în zilele noastre, cele mai cunoscute şi mai accesate jocuri de ruletă sunt cea europeană şi americană. Sunt câteva diferenţe care se pot rezuma la 2 lucruri esenţiale:

  • Ruleta Europeană este definită de existenţa pe roată a 36 de diviziuni, care corespund fiecare numerelor de la 1 la 36. Se adăugă la aceste numere căsuţa cu numărul 0, ceea ce duce numerele de pe roată la 37. Acest lucru este extrem de important pentru că determină marginea de casă pe care cazinourile şi-o adjudecă. În cazul Ruletei Europene, marginea este situată la procentul de 2,72%, ceea ce înseamnă că la fiecare pariu, acest procent se transpune în profitul cazinoului
  • Ruleta Americană iese în evidenţă prin faptul că la cele 37 de diviziuni pe care le întâlnim pe roata europeană se adaugă încă una, cea de dublu 0. Este găselniţa pe care americanii au inventat-o pentru a-şi aduce touch-ul personal asupra acestui joc de noroc. Dincolo de acest aspect, există unul care vine în avantajul cazinourilor, majorând de fapt vechea margine de casă de la 2,72% la 5,26%, practic dublând ceea ce creşte în mod evident încasările cazinourilor care o ofertează

Există însă şi alte variaţiuni pe această temă, cele care constau în variantele de joc de ruletă accesibile datorită noilor tehnologi. În acest sens, jucătorii cunosc cu certitudine faptul că pot accesa Ruleta 3D, sau pe cele care dispun de un dealer live.

Strategii la ruletă

Orice joc de noroc este perfect pentru aplicarea de tehnici şi strategii de joc menite să mărească şansele de câştig. Până la urmă, jocul de ruletă este practicat tocmai pentru a aduce surplusul financiar de care fiecare jucător se bucură. Este adevărat că partea de adrenalină pe care jocul o induce atrage jucătorii, dar nu este de neglijat nici cea financiară. Îmbinarea armonioasă între cele 2 aspecte face că jocul să prindă şi trebuie să recunoaştem că ruleta le pune pe amândouă în practică. Strategiile care se pot aplica la acest joc sunt diverse, însă am făcut o selecţie riguroasă, astfel încât ne vom raporta la 2 asemenea tehnici:

  • Pariază întotdeauna ceea ce pe tabla de ruletă se regăseşte sub denumirea de pariuri interioare. Cel mai cunoscut astfel de pariu este cel de culoare de număr, roşu sau negru, la care se adăugă şi pariul de tip par/impar, ambele beneficiind de o cotă de 2. Se indică ca strategie de urmat şi mizarea pe pariuri de tip duzină sau coloană, care implică 12 numere de pe roată. Cele de duzină presupun că vei alege între cele 3 disponibile, adică numere de la 1-12, 13-24 şi 25-36, în timp ce pariurile coloană îţi vor da posibilitatea să mizezi pe una dintre cele 3 coloane de pe masa de pariere care cuprind fiecare 12 numere, de această dată nu în ordine ci aşa cum sunt ele inscripţionate pe masa de joc
  • Strategia Martingale aparţine unui matematician renumit al cărui sir se poate aplica cu succes pariurilor de ruletă. Strategia în sine este una simplă, se pariază o sumă iniţială care se dublează la următorul pariu depus până se înregistrează un prim câştig. Matematica spune cu certitudine că în acest caz suma obţinută va acoperi pierderile şi că va da şi un plus în contul jucătorului. Regula este aceea că după ce s-a obţinut câştigul, se reia întreg procesul de pariere de la început, respectând identic aceeaşi paşi. Strategia însă nu se aplică pur şi simplu la întâmplare, pariurile cele mai indicate pentru că ea să se transpună în realitate fiind cele de tip culoare roşu/negru sau număr par/impar

Concluzie

Este o certitudine faptul că jocul de ruletă este unul dintre cele mai apreciate jocuri de masă şi apelativul de regină a jocurilor de cazinou i se potriveşte de minune. Pătrunde-i tainele, aplică strategiile consacrate la acest joc şi bucură-te de adrenalina pe care numai ruleta o poate oferi jucătorilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.