Tu ştii care sunt tradițiile şi obiceiurile de Mărțișor?

0
88
Tu ştii care sunt tradițiile şi obiceiurile de Mărțișor

Precum un mic simbol, frumosul mărțișor este primul vestitor al minunatei primăveri ce readuce viață naturii. Dar ce înseamnă, de fapt, acest mărțișor și care sunt tradițiile sale?

Arheologii au creat o ipoteză prin care șnurul alb cu roșu exprimă vitalitatea femeii și înțelepciunea bărbatului, iar faptul că sunt legate doar împreună semnifică inseparabilitatea acestora. În tradiția noastră, de obicei, împreună cu mărțișorul se oferă adesea și flori timpurii de primavară, cea mai reprezentativă floare fiind ghiocelul.

Dar ce tradiții mai vin odată cu acest mărțișor?

  • Mărțișorul se prinde în piept sau la mână înainte de răsăritul Soarelui, în zorii zilei, pentru a aduce primăvara și în suflet!
  • Se spune că persoana care poartă mărțișor mai multe zile consecutiv, toată luna martie, va avea noroc tot timpul anului.
  • În datinile străvechi, Mărțișorul reprezintă un obiect cu puteri nebănuite.
  • Se spune că acesta poarta noroc, apără de forțele malefice, previne îmbolnăvirea în lunile care urmează, ține departe deochiul și protejează împotriva razelor orbitoare ale Soarelui.
  • O altă tradiție este reprezentată de faptul că de pe data de 1 până pe 9 martie se aleg Babele pentru a vedea cum îți vor fi zilele în anul respectiv. Se spune că în aceste zile, Baba Dochia își scutură câte un cojoc pe zi și se schimbă vremea.
  • Se mai spune că dacă nu porţi mărţişor, Baba Dochia va aduce spiritele rele în casă.

Mărțișorul are o magie aparte ce aduce fericire și prosperitate în inima persoanei căruia îî este daruit. Până la urmă, primăvara este anotimpul renașterii! Faceți persoanele să se simtă frumoase ca florile primăverii cu un simplu gest de dăruire a unui mărțișor! Primăvară frumoasă!

Citeşte şi: Expoziție de ciocolată la Shopping City Galați între 1 şi 8 Martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.