Transurb a demarat procedura achiziționării a 40 de autobuze mari

0
149
Transurb Galați vrea să achiziționeze 40 de autobuze de mare capacitate

Societatea Transurb SA  a demarat procedura privind organizarea licitației în vederea achiziționării a 40 de autobuze de mare capacitate pentru transportul public local de persoane, informează Biroul de Relații cu Publicul al Transurb Galați.

În acest sens, Transurb SA a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice un anunț în care menționează caracteristicile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească noile autobuze.
Cele 40 de autobuze Euro 6 vor avea, fiecare, lungimea de 12 metri și o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune și în picioare), din care minimum 25 pe scaune (plus un loc scaun rulant și un loc conducător auto).

De asemenea, autobuzele vor avea podeaua joasă și vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane). Vehiculele vor fi dotate cu aer condiționat, afișaj de tip LED, sistem de supraveghere video și validatoare de card compatibile cu sistemul de ticketing ce urmează a fi implementat în Galați.
Valoarea totală estimată a achiziției este de 42.750.000 lei (fără TVA) pentru achiziționarea unui număr de 40 de autobuze de mare capacitate. Sumele necesare vor fi suportate de societatea Transurb SA, prin contractarea unui credit bancar, în care, Primăria municipiului Galați va fi garantul societății în vederea garantării creditului .

“Consider că achiziționarea acestor 40 de autobuze este un prim pas necesar în strategia pe care am gândit-o în vederea modernizării parcului auto și îmbunătățirii serviciilor de transport public. La acesta se adaugă achizițiile pe care le va face Primăria Galați (20 de minibuze, 50 de autobuze și 18 tramvaie) și implementarea sistemului de ticketing. Investițiile substanțiale vor schimba felul în care se desfășoră transportul în comun și ne vor da ocazia de a schimba percepția gălățenilor despre societatea pe care o manageriez”, a declarat Mihai Cadinoiu, directorul Transurb

Accesorii și amenajări – autovehiculul va fi prevăzut cu:

  • instalație pentru dispunerea unui tahograf digital;
  • oglinzi retrovizoare exterioare de tip pliant (rabatabil) sau demontabil (plierea se va face spre corpul autobuzului) și vor fi prevăzute cu încălzire;
  • instalație aer condițonat, reglabilă atât ca temperatură, cât și ca debit;
  • dispozitiv – rampă acces persoane cu handicap de tip mecanic cu acționare manuală sau automată;
  • sistem informare audio și vizual în interior care îndeplinește cerințele art. 64 lit. c) din Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, situat în interiorul salonului care asigură afișarea și anunțarea automată a stațiilor;
  • sistem audio de amplificare cu microfon pentru transmiterea mesajelor către călători;
  • sistem vizual de informare a călătorilor la exterior format din: în față (deasupra parbrizului) și în partea laterală (deasupra geamului între prima și a doua ușă) panou indicator traseu și rută tip matrice cu LED-uri care afișează orice literă sau număr în orice poziție, în limba română.
  • sistem de supraveghere video în interiorul vehiculului format din minimum două camere și dispozitiv de înregistrare. Unitatea de înregistrare video digitală, instalată în autobuz, trebuie să cuprindă un hard-disk detașabil montat pe un sistem de suspensie pentru a absorbi șocurile specifice vehiculelor. Echipamentul de monitorizare video va avea o memorie non-volatilă pentru înregistrarea evenimentelor pe o perioadă de cel puțin 7 zile x 24 de ore. Toate camerele sistemului de monitorizare video vor fi selectate pentru a asigura o imagine clară și acuratețea imaginilor;

Autobuzele vor fi dotate cu validatoare card, bilete cu coduri de bare (câte un validator pentru fiecare ușă de acces), instalație de numărare a călătorilor, un computer de bord, suporturile necesare montării echipamentelor și cablării corespunzatoare. Softurile acestor dispozitive trebuie să fie compatibile cu sistemul AFC/e-ticketing ce urmează a fi implementat în Galați, furnizorul fiind obligat să ia legatura cu consorțiul care instaleaza AFC pentru compatibilizarea dispozitivelor.

Citește și articolul: Transurb va avea sisteme de E-Ticketing şi panouri de afişaj tip led

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.