Transurb Galaţi moare, dar nu se predă

Transurb Galaţi moare, dar nu se predă

78
0
DISTRIBUIȚI
Transurb Galaţi moare, dar nu se predă

Transportul în comun din Galaţi constituie eterna nemulţumire a gălăţenilor, căci nu poate oferi condiţii decente de călătorie din cauza parcului auto învechit şi a problemelor financiare cu care se confruntă societatea Transurb, dar nici traseele mijloacelor de transport pe care se operează în prezent nu satisfac nevoile călătorilor. Conducerea TRANSURB SA a fost schimbată în luna decembrie a anului trecut, când mandatul Genicăi Totolici s-a încheiat, iar Gigel Caliga a fost numit director general provizoriu, pentru patru luni de zile, potrivit deciziei Consiliului de Administraţie al societăţii. În cele două luni de zile de la numire, Gigel Caliga a analizat situaţia economică şi financiară a societăţii alături de directorul economic, Laurenţiu Onose, şi s-a ajuns la concluzii îngrijorătoare atât pentru salariaţii societăţii, dar mai ales pentru călători. Transportul în comun este puternic subfinanţat de ani de zile, cu bună ştiinţă de către administraţia locală prin stabilirea preţului unitar pe kilometru parcurs mult sub cheltuilile reale.

Eficientizarea activităţii societăţii gălăţene de transport în comun pentru care a început deja implementarea se va simţi în aproximativ 1 – 2 ani. ”După calculele noastre, avem aproape 30% călători frauduloşi. Acest femomen va fi mult dimunuat. Demarăm campania ”Eu urc prin faţa” care sperăm să aducă o diminuare considerabilă a numărului călătorilor care nu plătesc bilet. Estimăm ca numărul acestora să scadă cu 5%, iar cel mai important factor care va reduce numărul celor care nu vor să-şi plătească biletul va fi redus cu circa 30% odată cu implementarea sistemului de e-ticketing. Parcul Transurb va fi reînnoit prin achiziţionarea celor 14 troleibuze noi plus încă 3, se vor mai achiziţiona 6 tramvaie noi, 50 de autobuze medii şi 20 de autobuze mici. Însă pentru a putea respecta programul de eficientizare, dar şi Strategia de Transport 2014 – 2020 am solicitat Primăriei municipiului Galaţi revizuirea preţului unitar per kilometru în concordanţă cu nivelul cheltuielilor reale. Dacă avem în vederea numai creşterile preţurilor motorinei, energiei electrice, indicii generali de consum este evident că nu putem funcţiona în condiţiile acestei grave subfinanţări cu care ne confruntăm”, declară Gigel Caliga.

Rămâne de văzut dacă municipalitatea va da curs acestor solicitări şi dacă transportul în comun din municipiul Galaţi va fi revigorat în perioada următoare.

Citeşte articolul integral pe www.monitoruldegalati.ro

S-ar putea să te interseze şi   Parcările neregulamentare pe 4 străzi din Galaţi vor fi sancţionate drastic

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.