Trenul Regal în vizită la Galați – Accesul publicului este liber.

0
Trenul Regal Galați

Trenul Regal va ajunge în Gara Galați, marți 10 mai la ora 16.14. Accesul publicului și al presei este liber. După încheierea ceremonialului sosirii la Galați, va putea fi vizitat de către public timp de două ore.

Înainte de a ajunge la Galați acesta va poposi în Gara Brăila, la ora 15.24. Accesul publicului și al presei este liber.

Trenul Regal al României este o garnitură de tren destinată deplasărilor Familiei Regale a României și invitaților ei români și străini.

Urmarește-ne și pe: InstagramFacebookTwitterTelegram

Trenul se compune dintr-o locomotivă cu aburi (momentan nefuncțională, aflată în curs de restaurare) și cinci vagoane: Vagonul-Sufragerie, Vagonul-Regelui, Vagonul-Reginei, Vagonul Invitaților și Vagonul Casei Majestății Sale Regelui (personalul).

Vezi aici cum arată Trenul Regal.

Orarul Trenului Regal de 10 mai:

Trenul Regal va pleca din Gara Regală Băneasa, marți, 10 Mai 2022, la ora 11.00. La ora 10.40, în prezența Majestății Sale Custodele Coroanei, a ASR Principelui Radu și a ASR Principesa Sofia, va avea loc un ceremonial militar pe peronul gării. Își vor da concursul Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, precum și militarii Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul.

  • Prima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Ploiești Sud, la ora 12.10. Accesul publicului și al presei este liber.
  • A doua oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Buzău, la ora 13.31. Accesul publicului și al presei este liber.
  • A treia oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Brăila, la ora 15.24. Accesul publicului și al presei este liber.
  • Ultima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Galați, la ora 16.14. Accesul publicului și al presei este liber. După încheierea ceremonialului sosirii la Galați, Trenul Regal va putea fi vizitat de către public timp de două ore.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia, doresc să sărbătorească în acest an 10 Mai, deopotrivă Ziua Regală și Ziua Independenței Naționale, alături de locuitorii celor patru județe pe care le vizitează.

În ziua de 11 mai 2022, Majestatea Sa Margareta, Alteța Sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Sofia vor vizita în municipiul Galați sediul Crucii Roșii Române la ora 11:00, Centrul de zi pentru copii Sfântul Spiridon la ora 12:00 și Combinatul siderurgic Liberty Galați la ora 13:00.

Istoria Trenului Regal al României

Trenul Regal al României a fost comandat de Regele Ferdinand I al României în anul 1926 la uzinele Ernesto Breda Construzioni Meccaniche din Milano. Garnitura a fost livrată în 1928, la un an după moartea Regelui Ferdinand; până în 1947 a fost folosit constant de către membrii următori ai Familiei Regale: Regina Maria, Regele Carol al II-lea, Regina mamă Elena, Regele Mihai. În prezent este folosit de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române.

În perioada comunistă, Trenul Regal a fost utilizat ocazional de către liderii de atunci, Gheorghe Gheorghiu-Dej (în special) și Nicolae Ceaușescu.

Trenul se află în administrarea Societății Feroviare de Turism. S-a aflat într-un proces intens de restaurare și este deschis, ocazional, vizitelor publicului. Locomotiva cu aburi originală se află încă în proces de restaurare, de către o organizație non-guvernamentală de voluntari.

După 2012, plecând din Gara Băneasa, Trenul Regal a fost utilizat periodic de către ASR Principesa Margareta a Românei și de către invitații români și străini ai Familiei Regale pentru efectuarea unor călătorii-simbol, care s-au bucurat de o largă popularitate și participare publică.
Trenul este expus, de asemenea, în Gara de Nord cu ocazia unor evenimente precum expozițiile InfraTRANS.

Pe 16 decembrie 2017, Trenul Regal a fost folosit pentru a duce trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I din Gara Băneasa la Curtea de Argeș. Trenul a fost tractat de o locomotivă tip GM vopsită în tricolor. Trenul a mers până la Curtea de Argeș, acolo unde sunt înmormântați regii și reginele României.

Vizualizează galeria!

Sursa: Familia Regală a României

Te-ar putea interesa și Zilele Galațiului se vor sărbători în luna iunie anul acesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.