Citește pentru a trăi mai bine – Triplă lansare de carte la...

Citește pentru a trăi mai bine – Triplă lansare de carte la Brăila

59
0
DISTRIBUIȚI
Citește pentru a trăi mai bine - Triplă lansare de carte la Brăila

Vineri, 20 septembrie 2019, ora 16:00 la Muzeul Brăilei „Carol I” – Secţia Etnografie (Piaţa Traian nr.3) va avea loc o triplă lansare de carte, expoziție grafică și recital de poezie susținut de poeta Constanța Abălașei Donosă.

Alături de autori la această lansare de carte, vor lua cuvântul scriitorii Lucreția Pătrașcu și Sterian Vicol.

Despre cărți:

Romanul ”Crăciunul care mi-a schimbat viața” autoare Daniela Gumann
 • este o carte necesară și extrem de realistă care se adresează românilor sub forma unui crâmpei inedit, din viața femeilor care au ales să plece la muncă în străinătate. Este o lume pe care o iubește, o muză care o inspiră și în a cărei existență crede în continuare.
„Cartea luminii” a fost scrisă de Constantin Gumann
 • un volum apărut recent la Editura Pim și prezentată publicului prezent, în memoria scriitorului C. Ionescu, interzis în perioada comunistă, iar cărțile i-au fost confiscate de poliţie şi arse. Cartea este bine structurată și împărțită în capitole, iar într-un capitol generos, autorul Constantin Gumann mărturisește cu emoție despre copilăria sa alături de acest scriitor trecut în eternitate și a cărui memorie nu trebuie uitată.
„Mărite Eminescu” poartă semnătura doamnei Constanța Abălașei Donosă
 • este un volum de poezie și grafică și s-a dorit a fi un omagiu adus marelui nostru poet la aniversarea a 130 de ani de trecere în eternitate.
  „O declarație de dragoste și admirație făcută cu patos și dăruire creativă pentru simbolul poeziei românești nu poate decât să ne facă mai buni și mai sensibili la miracolul creației. ” – spune doamna Emilia Țuțuianu pe coperta IV al volumului „Mărite Eminescu”.
Despre autori:
Constanţa Abălaşei-Donosă
 • demonstrează frecvent munca sa creativă, astfel încât a efectuat grafică la peste 25 de cărţi de literatură în ţară şi străinătate; 7 cărţi publicate din care 4 poezie, 2 cărţi de proză memorialistică, 1 album de artă.
  În domeniul artei plastice are 41 de expoziţii personale în ţară şi peste hotare; 140 expoziţii de grup în România şi în alte ţări.
Daniela Gumann
 • este o poetă, prozatoare, publicistă, trainer, membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, președinte fondator al Asociației Scriitorilor Români din Austria – ASRA, dar și purtător de cuvânt la Camera de Comerț Salzburg. A publicat 10 cărți printre care și cartea de suflet „Îngrijitoarea” care a fost tradusă și în limba germană și despre care s-a scris în ziare austriece.
Constantin Gumann
 • născut la Iași, absolvent al Institutului Politechnic, secția electrotechnică, la București. A fost moderator al emisiunii “Micii Meșteri Mari” la Televiziunea Română. A avut expoziții de artă plastică, în metal, contract cu conducerea americană la dotarea hotelului Intercontimental București, Madrigal – Corso.
  În 2017 a publicat în revista Porto-Franco fragmente din romanul “Evadarea mea din comunism”.

Te-ar putea interesa și Programul Festivalul ”Zile și Nopţi de Teatru la Brăila” – 13-22 septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.