Primele trei troleibuze nou-nouţe pornesc spre Galaţi

0
troleibuze noi Galaţi

Primele troleibuze din lotul celor 14 achiziţionate de Primăria municipiului Galaţi vor porni spre Galaţi. Acestea sunt plătite cu 5,5 milioane de euro, bani proveniţi dintr-un împrumut contractat de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare. În scurt timp, pe străzile municipiului vor circula primele 3 troleibuze nou-nouţe, care vor intra în parcul auto al Transurb. ”Am ţinut legătura cu cehii în permanenţă, avem trimisă o echipă acolo o echipă pentru specializare, pentru mentenanţă, săptămâna viitoare vom trimite o altă echipă la specializare. Furnizorul ne-a comunicat că săptămîna viitoare, prima săptămână din noiembrie, vor pleca spre Galaţi primele trei troleibuze”, ne-a declarat directorul general al Transurb SA, Genica Totolici.

Reamintim că achiziţia s-a făcut în baza unei licitaţii, firma câştigătoare fiind SKODA Electric a.s., la suma de 5.567.784, 07 euro pentru cele 14 troleibuze noi. Aceste troleibuze noi au 12 metri lungime şi o capacitate de 90 de pasageri. Vor avea sistem de climatizare, adică încălzire pe timp rece şi aer condiţionat pe timp de vară, aceasta fiind o cerinţă expresă a gălăţenilor, care de-a lungul timpului s-au arătat nemulţumiţi de condiţiile din mijloacele de transport în comun deja existente. De asemenea, troleibuzele ce vor fi ajunge în curând în Galaţi vor avea afişaj frontal tip LED în limba română pentru informaţii complete privind ruta, plus 2 adiţionale (lateral şi spate), sistem de informare a pasagerilor prin display led cu privire la rută şi staţii şi 3 afişaje LCD/LED.

Troleibuzele vor fi dotate cu un sistem de numărare a pasagerilor şi sistem de supraveghere video. Pe aceste mijloace de transport în comun vor fi montate şi AFC-Ready – pentru montarea echipamentelor sistemului de E-Ticketing.

Sursa: Monitorul de Galaţi

S-ar putea să te interseze şi articolul Traseul 28 nu mai are staţie la Minion, iar 9 şi 104 vor avea staţia mutată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.