Tu când să mergi la sală?

Tu când să mergi la sală?

89
0
DISTRIBUIȚI

Tu când preferi să faci antrenament? Dimineaţa, după-amiaza sau seara? Este bine de ştiut că fiecare parte a zilei vine cu avantaje şi dezavantaje, aşa că hai să vedem care sunt!
» DIMINEAŢA
Ce avantaje ai? În prima parte a zilei ai mai multe endorfine în corp ceea ce înseamnă că nu vei simţi la fel de tare arsura musculară în timpul exerciţiilor, ba chiar vei fi uşor euforic în timpul antrenamentelor. Sună bine, nu? Odată ce te reglezi şi cu somnul, şi nu mai amâni alarma de zece ori, îţi va prinde bine faptul că faci sală înainte de a merge la job, pentru că vei fi mult mai energizat toată ziua şi mult mai concentrat sau productiv la muncă.
Dezavantaje? Ar trebui să te culci devreme seara, aşadar nu mai poţi sta până târziu în noapte cu prietenii, ori să te uiţi la seriale şi emisiuni tv. Va trebui să te trezeşti devreme ca să iei micul dejun şi să laşi şi timp între ora de mâncat şi antrenamentul tău.
» DUPĂ-AMIAZA
E puţin probabil ca vei putea pleca de la muncă dar, în cazul în care ai această posibilitate, e bine de ştiut că sala e pustie în partea asta a zilei şi te poţi desfăşura în voie. Ai avantajul că sigur te trezeşti până la antrenament, că ai dimineţile şi serile libere, că ai servit micul dejun plus o gustare, ceea ce ţi-ar oferi mai multă energie pentru antrenament. Dezavantajul, evident, este că e puţin probabil să poţi pleca de la serviciu pentru a merge la sală, sau probabil va trebui să stai până târziu la job pentru a compensa timpul în care ai lipsit.
» SEARA
Este cu siguranţă perioada cea mai obişnuită pentru cei care fac sală. Întrebarea este: cât de bună este aceasta perioadă pentru a face sport?
Partea bună este că vei fi “încărcat” cu nutrienţi din mesele şi gustările pe care le-ai servit până la acea oră, aşadar vei avea combustibil pentru antrenament, dar vei fi cam obosit psihic după o zi la job şi, eventual, alte activităţi. De multe ori vei prefera programul social după ce vei pleca de la muncă şi vei alege un pub în locul ganterelor. Cu siguranţă sala de fitness va fi aglomerată seara, dar ai noroc că majoritatea claselor de aerobic, kj, taeBo sau spinning se ţin între orele 16 şi 20, aşadar ai mai multe variante de antrenament.
Aşa că alege o perioadă în care să te antrenezi şi apucă-te serios de treabă!510

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.