Tu știi ce semnificații are Valentine’s Day?

0
50

Când vezi peste tot în jurul tău mult roșu, inimioare, promoții la ciocolată sau șampanie și buchete de flori cât mai spectaculoase, trebuie să îți dai seama că este vorba despre Valentine’s Day.
Astăzi este despre iubire, despre ziua internațională a îndrăgostiților, sărbătorită pretutindeni pe 14 februarie. Mulți sărbătoresc această zi cu fast, însă nu știu semnificația și proveniența acestei zile a dragostei.

De aceea, ne-am gândit să facem o incursiune în această sărbătoare, să îi descoperim semnificațiile și superstițiile.
Valentine’s Day este ziua în care toți se dedică romantismului, se fac căsătorii de probă și se înregistrează sute de cereri în căsătorie.

Legenda sărbătorii pare să își aibă originea în secolul al III-lea, pe vremea împăratului Claudius, care interzicea căsătoriile între tineri. Însă, episcopul Valentin nu se supunea acestei porunci, și oficia căsătorii între tineri în secret, în urma acestui fapt găsindu-și sfârșitul chiar de 14 februarie. Episcopul Valentin a lăsat ca semn de adio o scrisoare pe care scria ,,Amintește-ți de Valentin al tău”.

O altă legendă spune că Valentin ar fi fost un preot, care ar fi ajutat mulți deținuți să evadeze din închisorile romane. Unul dintre deținuți, fiind îndrăgostit de fata șefului închisorii, la rugat pe preot să îi transmită acesteia un bilețel cu texul ,,De la Valentin al tău”.

Pentru că este o sărbătoare internațională, s-au născut diferite superstiții care au loc în ziua de 14 februarie. În Japonia femeile oferă bomboane de ciocolată bărbaților, iar fiecare sortiment are o însemnătate. În Marea Britanie se fac vrăji pentru fetele nemăritate de a-și găsi ursitul, iar în China femeile cer iubire de la zeii în Templul Pețitorului.

Sfatul Explore pentru Valentine’s Day este de a trăi iubirea în fiecare zi, de a dărui flori indiferent de ocazie și a te bucura de iubirea pe care i-o împrătășești partenerului pe tot parcursul anului.

Citește și articolul: HOT & NOT în materie de decorațiuni pentru evenimente în 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.