Tur pietonal gratuit în Galaţi – Moștenirea minorităților locale (II)

0

Asociația “Mila 80” organizează un nou tur pietonal “Galațiul multicultural. Moștenirea minorităților locale” propunând locuitorilor un tur ghidat gratuit prin care să readucă în prim plan importanța locuitorilor de alte etnii la evoluția socială și economică a orașului Galaţi.

“A venit primăvara, e soare, se anunță câteva zile frumoase și am zis să profităm de ocazie. Mergem din nou pe străzile vechi pentru a spune poveștile unui oraș cosmopolit, în ton cu moda vremii și al cărui nume era cunoscut de o lume întreagă. Luați-vă copiii, prietenii, părinții în plimbarea de duminică după-amiază și haideți să dăm praful la o parte de pe istoria Galațiului. Unul dintre obiectivele noastre este să convingem gălățenii că orașul lor este o comoară. Și că trebuie să-i respectăm și să-i prețuim trecutul. Este și trecutul nostru. Este un demers anevoios, dar plin de satisfacții. Având o relație apropiată cu spațiul în care locuim vom regăsi acele puncte comune care cândva uneau comunitatea. La urma-urmei, asta ne dorim cu toții: o comunitate unită, onestă și funcțională”, spun organizatorii pe pagina evenimentului Tur pietonal gratuit – Moștenirea minorităților locale (II)

Acţiunea va avea loc duminică, 5 martie, cu începere de la ora 15.00, urmând a fi atinse următoarele obiective:

1. Biserica Armenească (Sf. Maria)
2. Casa E. Karacash / Consulatul Turciei
3. Cartierul grecesc
4. Templul Societății Meseriașilor și Sinagoga Fierarilor
5. Biserica Bulgărească (Sf. Pantelimon)
6. Consulatul Cehoslovaciei
7. Casa G. Macri / Consulatul Spaniei
8. Casa N. Macri / Consulatul Portugaliei
9. Biserica Catolică (Sf. Ioan Botezătorul)
10. Casa Italia
11. Școala Germană
12. Consulatul Elveției
13. Casa G. Mavromati/ Consulatul Norvegiei
14. Biserica Lipovenească (Sf. Nicolae)

“Galațiul multicultural. Moștenirea minorităților locale” este un traseu-cultural care va spune povestea grecilor, evreilor, turcilor, lipovenilor, italienilor, germanilor, bulgarilor, armenilor, turcilor și a altor reprezentanți ai etniilor care au trăit în zona orașului nostru.

Traseul-cultural “Galațiul multicultural. Moștenirea minorităților locale” reprezintă o acțiune din proiectul “Învățăm în stradă istoria din cărți”. Cunoașterea istoriei și poveștilor orașului este un pas esențial în conservarea memoriei comunității și conștientizarea valorilor locale.

Punct de întâlnire: Potcoava de Aur

Sursa: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.