Iată care sunt punctele de reciclare a uleiului alimentar uzat în Brăila

Iată care sunt punctele de reciclare a uleiului alimentar uzat în Brăila

213
2
DISTRIBUIȚI
Iată care sunt punctele de reciclare a uleiului alimentar uzat în Brăila

Uleiul alimentar uzat este un principal factor poluant pentru mediul înconjurător. Foarte periculos și pentru sănătate, prăjirea alimentelor se recomandă a se face o singură dată în ulei. Refolosit, acesta este extrem de dăunător pentru sănătatea noastră. Dar cum colectăm acest ulei și ce facem mai apoi cu el? Vei afla în cele ce urmează.

Colectare Deșeuri Brăila
Deși se adresează în primul rând agenților economici, restaurante, cantine sau fast-food-uri, echipa de Colectare Deșeuri Brăila, colectează uleiul alimentar uzat chiar și de la utilizatorii casnici. Dacă uleiul alimentar uzat se află în cantități mari la utilizator, echipa se poate deplasa la domiciliul celor ce optează pentru a-l recicla. În cazul în care uleiul alimentar uzat nu se află într-o cantitate considerabilă, mai mult de 20 litri, predarea lui se va face la personal de către persoana interesată de a-l recicla. Sediul companiei de reciclare a deșeurilor se află în Brăila, pe Strada Odessa, Numărul 10.

Sigurec
Colectează ulei alimentar uzat, iar Sigurec te premiază. Cum poți face acest lucru? Depozitează uleiul alimentar uzat în sticle PET de minimum 0,5 litri sau maxim 2,5 litri. Acesta trebuie să fie curat, să nu conțină resturi alimentare sau apă. La preluarea uleiului alimentar uzat acesta este cântărit în stațiile Sigurec. În funcție de calitatea acestuia ți se va elibera un voucher ce poate fi folosit ca reducere la cumpărături. Valoarea unui kilogram de ulei alimentar uzat este de 0,50 bani. Pe voucher-ul primit de la Sigurec vei regăsi un QR code care te conduce spre premii neașteptate. Uleiul colectat este trimis spre procesare. În urma acestui procedeu rezulta biodiesel, un combustibil prietenos cu mediul încojurător.

MOL România
MOL România contribuie la protecția mediului și la educare civică pe această temă, fiind prima rețea de benzinării din România care a inițiat un astfel de program de reciclare a uleiului alimentar uzat. Persoanele care aleg să recicleze minimum un litru de ulei alimentar, vor fi recompensate de MOL România cu un cadou surpriză. Procedura de predare este cât se poate de simplă. Uleiul colectat într-un recipient, care poate fi chiar un PET, trebuie predate personalului stației peco. Uleiul colectat de MOL România este predat unei companii specializate care se ocupă de procesul de reciclare. Procesul de reciclare a uleiului alimentar uzat constă în eliminarea impurităților, urmând ca lichidul rezultat să să ajungă la o uzină de producție. Prin prelucrarea acestuia rezultă componenta bio a motorinei.

Colectarea uleiului uzat este foarte importantă. Prin prăjire caracteristicile fizice și chimice ale uleiului suferă modificări semnificative. Aceste modificări determină efecte negative asupra sănătății noastre, dar și a mediului. Cei ce nu aleg să recicleze uleiul alimentar uzat îl aruncă la chiuvetă, la toaletă sau chiar în grădină. O dată ajuns în apă, acesta crează o peliculă care împiedică absorbția oxigenului, acesta devenind un mediu toxic.

Tu reciclezi uleiul alimentar uzat?

Citește și: Află ce grupuri de Facebook există în zona Brăila-Galați

2 COMENTARII

  1. Sigure nu mai colectează ulei. Este afișat pe fiecare container. Eu m-am întors acasă cu 2 litri de ulei acum 2-3 săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.