Ziua Protecției Civile – Ultramaraton pentru copiii cu sindromul Down

0
Ultramaraton copiii sindromul Down

28 februarie Ziua Protecției Civile. Alături de copiii Fantasticii Down, de la inimă la inimă.

Ziua Protecției Civile: numită şi „Arma vieții”, având ca deviză motto-ul: ,,Cu viața mea apăr viața”, protecţia civilă îndeplinește rolul profund umanitar pentru care a fost creată: apărarea populaţiei, a bunurilor materiale, a valorilor culturale şi a mediului ambiant în situaţii de război, calamităţi naturale şi catastrofe tehnologice. Istoria a consemnat că instinctul de conservare şi de apărare a fiinţei umane în situaţii de pericol, manifestat şi transmis din generaţie în generaţie de către comandanţii de oşti, de populaţia însăşi, îşi găseşte oficializarea scrisă, pentru prima dată în istoria poporului român, în scrisoarea domnitorului Neagoe Basarab (1512 – 1521) către fiul său Teodosie, în care îl sfătuieşte pe el şi pe urmaşi, ca în caz de război, populaţia civilă (copii, bătrâni, femei) să fie dusă (protejată prin evacuare), în zone inaccesibile cotropitorilor, în afara zonelor unde urmează să aibă loc luptele cu vrăjmaşii cotropitori. Acest înscris ce străbate Evul Mediu, istoria modernă şi contemporană a poporului român se numeşte astăzi protecţia populaţiei civile şi a valorilor material-spirituale.
Protecţia civilă în România a fost organizată la 28 februarie1933, sub denumirea de apărare pasivă contra atacurilor aeriene, având ca scop limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului. Organizarea apărării pasive se realizează pe un plan superior, în anul 1939, când este promulgată “Legea pentru apărarea anti-aeriană activă şi pasivă a teritoriului”.

Prin aceasta alergare se sustine o cauza umanitara, copiii cu sindromul down, Asociatia Fantasticii Down Galati.

  •  Plecare: orasul Braila, Inspectoratul pentru Situatii de Urgență ’’DUNAREA’’ al Judetului Braila,
  •  Finish: orasul Tulcea Inspectoratul pentru Situatii de Urgență ‘’DELTA’’ al Judetului Tulcea.
  • Tura de alergare care va începe cu data de 27 februarie ora 19:00 din fața ISU-Braila (se traversează cu ultimul Bac peste dunare, ora 21:00, către Smârdan, orasul Macin, Jijila, Văcăreni, Luncavița si continuarea va fi către orașul Tulcea, ISU-Tulcea) și se va termina în data de 28 februarie 2020 ora 13.00.

Pe timpul alergarii :

  • Laurențiu Cobzaru: MApN, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „SMÂRDAN”, Poliția Militară,
  • Costel Mazâlu: Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului BRĂILA,
  • Aceștia vor purta un drapel național inscriptionat cu logo: ISU-Braila(stânga), Centrul Secundar de Instruire pentru Lupta „SMÂRDAN” sub logo va scrie: 28 februarie Ziua Protectiei Civile: ‘’Cu viata mea apar viata’’! (mijloc), ISU-Tulcea (dreapta). Care va fi oferit d-lui Comandant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ‘’DELTA’’ al Judetului Tulcea si d-lui Comandant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Tulcea.
  • Itinerariul traseului stabilit va fi : jud.Brăila, orasul Brăila, ISU Braila-Smardan-Macin-Jijila-Vaicareni-Luncavita-Rachelu-Revarsarea-Isaccea-Somova-Mineri-Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘’DELTA’’ al Județului Tulcea.

Fii tu un erou – Sprijin, speranță, şansă la viață!
„Ce faci pentru tine dispare odată cu tine, ce faci pentru ceilalți rămâne pentru eternitate!”

Susține, donează și tu!
Asociația Fantasticii Down din Galați
”Dorim să ajutăm să devină independenți cât mai mulți copii cu Sindromul Dragostei, așa îi spunem noi.”
CONT: RO31BTRLRONCRT0437611301

Te-ar putea interesa și Program stagiune 2019 – 2020 la Teatrul “Maria Filloti” Brăila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.