Un weekend plin de voie bună și amor la Teatrul “Nae Leonard”...

Un weekend plin de voie bună și amor la Teatrul “Nae Leonard” din Galaţi

86
0
DISTRIBUIȚI
Un weekend plin de voie bună și amor la Teatrul

În acest weekend, Teatrul Național de Operă și Operetă vă provoacă să ieșiți din acel „iureş spre nicăieri” pe care îl parcurgeți zilnic, pentru a vă aduce aminte de dragoste, deoarece… în chestiuni de amor toți avem ceva de spus.

Sâmbătă, 20 octombrie, la ora 18:00, vă propunem să nu ne mai grăbim și să stăm puțin la taclale ca în vremurile tihnite de demult, savurând pe îndelete poveștile personajelor imaginate de scenaristul și regizorul Octavian Jighirgiu în spectacolul de revistă Amor cu parfum de altădată: „Păţaniile protagoniştilor, asezonate cu sonorităţi din perioada interbelică şi îmbrăcate în haine vintage, redeschid pentru un ceas şi jumătate o fereastră spre aroma trecutului. Umorul, filtrat prin culori sepia, completează – alături de dansurile specifice perioadei – tabloul unei epoci cu un parfum aparte”. În spectacol, alături de orchestra de revistă condusă de dirijorul Nicolae Mantu și de baletul teatrului excepțional în coregrafia imaginată de Edi Stancu, îi veți putea urmări pe soliștii și actorii: MARIANA PISICĂ, CRISTINA VASOPOL, CRISTINA IONAȘCU – debut, IONUȚ NEGRIȘANU, VALENTIN VASOPOL, ADRIAN MĂRGINEAN – debut, PAUL BUŢA, VIORICA MĂRĂNDICI, MITICĂ BELCIUGAN, FLORENTINA ANDRONIC – debut.

Tot despre dragoste și piedicile din calea împlinirii ei puse de diferențe de tradiții și prejudecăți, aflăm și din povestea de iubire dintre Prințul Sou Chong, ambasador al Chinei la Viena și frumoasa Liza, fiica feldmareşalului Ferdinand Lichtenfels, în spectacolul cu operetă Țara surâsului de Franz Lehár, programat duminică, 21 octombrie de la ora 18:00. Într-o primă versiune datată în 1923, „Ţara surâsului” s-a numit „Die gelbe Jacke” (> germ.: „Haina galbenă”), iar premiera de pe scena de la Theater an der Wien a fost un eşec mai ales din cauza libretului. Compozitorul a cerut refacerea textului, a adăugat câteva numere muzicale noi, revizuind totodată şi o parte din orchestraţie. Pentru redarea atmosferei sonore din îndepărtata Chină, a apelat uneori la gama pentatonică, utilizând şi instrumente muzicale specifice, precum gongul, tam-tam-ul şi clopoţeii.

În această formă nouă opereta a căpătat titlul „Ţara surasului”, bucurându-se de un adevărat triumf la premiera berlineză din 1929, spectacolul în care rolul Sou Chong a fost interpretat de tenorul Richard Tauber. Cele mai populare numere muzicale au fost preluate în repertoriul de concert al marilor solişti de operă. Între acestea se află Valsul Lisei, duetul ceaiului (Bei einem Tee en deux), duetele comice Mi-Gustav, ariile lui Sou Chong, celebră devenind cea din actul al II-lea (Dein ist mein ganzes Herz).

Deosebit de populară, opereta a fost înregistrată pe disc cu distribuţii excepţionale (versiunea integrală editată de Casa de discuri Angel Records cu Nicolai Gedda, Elisabeth Schwartzkopf, Erika Koth, Erik Kunz, în rolurile principale, cu concursul Orchestrei Philharmonia din Londra, dirijor Otto Ackermann) şi a inspirat câţiva producători de film. Liricul gălățean vă propune versiunea locală semnată de regizorul Adrian Mărginean în coordonarea muzicală a maestrului Eugen Dan Drăgoi sub bagheta căruia vor evolua soliștii FLORIN BOBEI, ADELINA DIACONU, TUDOREL STATE, ADINA LAZĂR, DOMINIC CRISTEA, ADRIAN MĂRGINEAN, LĂCRĂMIOARA CRIHANĂ – debut, VIORICA MĂRĂNDICI, DANIEL NISTOR, ȘTEFANIA STAMATE, LENUŢA BERCARU, MARIA ORZAN, MIRELA STOICA, OVIDIU GHIOC, COSTEL DONOSE, orchestra, corul și baletul teatrului.

S-ar putea să te intereseze şi  Te iubesc, dar nu pe tine – câştigă bilete la piesa de teatru din 27 octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.